Kira Skov:

- Kjærligheten lever videre

I fjor døde Kira Skovs mann Nicolai plutselig, bare 39 år gammel. Igjen satt hun og deres fire år gamle sønn.

KIRA SKOV: – Alt det jeg har vært igjennom – og har klart – har gitt meg en annen form for empati og innsikt i mennesker. Det får kanskje Morgan enda tidligere i sitt liv, sier Kira. FOTO: Sif Meincke
KIRA SKOV: – Alt det jeg har vært igjennom – og har klart – har gitt meg en annen form for empati og innsikt i mennesker. Det får kanskje Morgan enda tidligere i sitt liv, sier Kira. FOTO: Sif Meincke Vis mer
Publisert

Kira sitter på kjøkkenet og beskriver sin egen reaksjon på en slik måte at man fysisk kan merke hva som skjer i et menneske som har fått et ekstremt sjokk. Den 20. februar 2017 griper hun tak i bordkanten, holder fast i stolbein, slingrer rundt i huset, har mistet orienteringsevnen, forstår ikke helt hva som er skjedd. Ambulansen har kjørt. Hennes mann, Nicolai Munch-Hansen, ligger i den. Han kommer ikke tilbake.

Kira fortalte selv rett etterpå til offentligheten at Nicolais død sannsynligvis skyldtes «en utilsiktet fatal kombinasjon av euforiserende stoffer og alkohol». Det er over et år siden nå, og Kira har laget albumet «The Echo of You» med undertittelen «Songs for Nicolai».

- Hvordan har du det?

– Det går litt opp og ned. Det er klart det er vanskelig … Det er det. Det er en lang vandring å skulle gå igjennom noe slikt som jeg er kastet ut i. Nå har jeg laget en plate, det har vært en stor ting, kanskje en måte å bearbeide det som er skjedd på og en slags prøve for meg selv på hvor mye jeg maktet midt i det vanskelige. Jeg har alltid vært et menneske som handlet. Hvis det var en vanskelig situasjon, fikset jeg det på en eller annen måte. Så oppdager du at slik fungerer det ikke når din nærmeste dør. Du er fullstendig maktesløs. Det er i seg selv en kjempeutfordring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer