Synnøve Macody Lund

- Kjærligheten vil jeg tro på til jeg kreperer

Synnøve Macody Lund (38) i åpenhjertig HENNE-intervju.

SYNNØVE MACODY LUND: I nyeste utgave av  HENNE forteller skuespilleren og forfatteren om dating, røyking -  og om Bond-rollen som glapp.  Foto: All Over Press/Janne Rugland
SYNNØVE MACODY LUND: I nyeste utgave av HENNE forteller skuespilleren og forfatteren om dating, røyking - og om Bond-rollen som glapp. Foto: All Over Press/Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Du ser henne snart i krimserien «Frikjent» på TV 2 - serien som The Hollywood reporter lufter som «The Next Big Nordic Drama».

Hun spiller uflidd sjefsforsker i bygdas hjørnestensdbedrift, en ganske annen Synnøve Macody Lund enn den vi er vant til å se:

Høyreist og modellvakker, journalist og skuespiller, fikk nesten rollen som Bond-pike mot Daniel Craig i fjor, og attpåtil er hun i sluttarbeidet av sin debutroman.

SYNNØVE MACODY LUND. En opplagt Synnøve pryder forsiden på nyeste HENNE. I salg fra 16. februar.  Foto: All Over Press
SYNNØVE MACODY LUND. En opplagt Synnøve pryder forsiden på nyeste HENNE. I salg fra 16. februar. Foto: All Over Press Vis mer

Ordet vellykket ligger langt framme på tungespissen da HENNE møter henne til intervju:

Alenemora uten lappen

– Det der er jo helt banalt å si! smeller Synnøve i og tar et magadrag av sigaretten i verandadørsprekken.

Røyken er like lite light som blikket og de skarrende r-ene. Silkepysjen flagrer i trekken om modellbeina, som er et minefelt å nevne, gitt reaksjonen nylig.

Hvor kommer det ordet vellykket fra? Her ute i forstaden er jeg alenemora uten lappen som spør om sønnen min får sitte på til fotballtreninga.

- Eg veit ikkje om dei synes at eg e særlig vellykka.

LES OGSÅ: - Plutselig kan jeg kjenne på et råere aspekt av sorgen

Ingen ny mann

Synnøve fikk knallkritikker i skuespillerdebuten i «Hodejegerne» i 2011 mot Aksel Hennie, uten å ha vært i nærheten av Teaterhøyskolen.

SELFMADE: Synnøve Macody Lund er egentlig journalist og filmviter, men gjør karriere også som skuespiller.   Foto: All Over Press/Janne Rugland
SELFMADE: Synnøve Macody Lund er egentlig journalist og filmviter, men gjør karriere også som skuespiller. Foto: All Over Press/Janne Rugland Vis mer

Hun har to barn med Christer Falck, som hun var sammen med i en årrekke.

I 2011 tok forholdet slutt og i nyeste utgave av HENNE forteller single Synnøve at hun ikke leter etter noen ny farsfigur til sine barn:

– Drømmen om å etablere seg på nytt, den er ikke så maktpåliggende for meg. Man blir litt som en gammel kjerring. Jo mer man er alene, jo bedre blir det.

Har du vært på date? 

Ja, jeg dater masse, jeg. Men jeg velger nok dessverre menn jeg vet det ikke kommer til å fungere med. Det er det eneste jeg klarer å åpne opp for, ting som er så uaktuelle at de blir lette å velge vekk, sier Synnøve.

LES OGSÅ: Forskning viser: Dette gjør deg lykkelig

Kjærlighet og maktspill

Men kjærligheten har hun ikke gitt opp, og Synnøve har klare formeninger om hva som skal til for at hun skal satse på en mann igjen:

- Jeg må bli sett på en måte som gjør at jeg slapper av. Jeg klarer ikke å gi opp tanken på at det kan være ganske enkelt og fint, det med kjærlighet. At det ikke trenger å være et maktspill.

LES OGSÅ: - Vi klarer uendelig mye mer enn vi tror

- Folk trodde jeg hadde ME

Synnøve er egentlig journalist og filmviter, men etter suksessen med «Hodejegerne» har det blitt flere filmroller i både inn- og utland, nå sist i «Frikjent»som har sendestart 2. mars.  Innspillingen varte i et halvt år, med perioder på Vestlandet.

GAMMEL KJÆRLIGHET: I TV2-serien "Frikjent" våkner gamle følelser til live mellom Synnøve Macody Lund og Nicolai Cleve Broch.  Foto: TV2
GAMMEL KJÆRLIGHET: I TV2-serien "Frikjent" våkner gamle følelser til live mellom Synnøve Macody Lund og Nicolai Cleve Broch. Foto: TV2 Vis mer

– Det var en fin erfaring å få holde på så lenge. Det ble jo en vanlig jobb, sier Synnøve med entusiastisk trykk på «vanlig».

Jeg fikk masse rutine. På «Hodejegerne» trodde jo folk jeg hadde ME, for jeg måtte sitte og lade opp alene inne på et mørkt rom fordi jeg grudde meg sånn. 

LES OGSÅ: 6 tips som reduserer stress

Nesten Bond-pike

Det var i fjor at Synnøve nesten landet rollen som Bond-pike mot Daniel Craig, da hun spilte seg videre fra København til London:

NESTE BOND-PIKE: Synnøve ergrer seg fortsatt over at rollen som Bond-pike glapp.  Foto: All Over Press/janne Rugland
NESTE BOND-PIKE: Synnøve ergrer seg fortsatt over at rollen som Bond-pike glapp. Foto: All Over Press/janne Rugland Vis mer

Bond-auditionen var helt fantastisk! Plutselig var det 25 prosent sjanse. Det var jævlig kult. Stort faktisk! 

- Jeg ga ikke så mye under intervjuet, for jeg ladet opp til skuespillerprøvene. Det var liksom der jeg følte jeg måtte bevise noe. Så viste det seg at det ikke var noen prøver, bare intervjuet.

- Da jeg fikk telefon om at jeg ikke fikk rollen, var ankepunktet at jeg hadde vært for reservert. Og akkurat det irriterer meg litt ennå.

Ser du på deg som en ekte skuespiller nå?

– Neeeei, jeg vil vel aldri gjøre det. Eller … i og med at jeg tjener det meste av pengene mine på film, så er det jo det jeg gjør.

LES OGSÅ: Synnøves beste stiltips

- Røyker for mye

Synnøve er i sluttarbeidet med sin debutroman, som kommer ut på Samlaget i høst.

- Å skrive er noe jeg alltid har følt genuin glede ved. Jeg føler meg hel og tydelig da, sier Synnøve.

Men når skrivingen butter gjør hun som mange forfattere før henne: hun tyr til sigaretten.

- Jeg røyker for mye når jeg står fast. Jeg må finne en løsning på det. Ellers tar skrivingen livet av meg, sier Synnøve.

Hele portrettintervjuet med Synnøve Macody Lund leser du i nyeste HENNE, i salg fra mandag 16. februar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer