Homofil

Kjærlighetsbarnet

Da homofile Tor-Arne og Stein-Ove ønsket seg barn, tilbød Madonna seg å ­hjelpe. Men løsningen kom i møte med barnløse Siw.

Kjærlighetsbarnet
Publisert
Sist oppdatert

Julen 2010. Tor-Arne Jensen hadde mistet faren sin, Sverre. Det føltes usigelig tungt. På tross av at Tor-Arne er healer med selveste Madonna på kundelisten, og sikker på at det ikke finnes noen død, bare overganger og nye begynnelser – ja, så sørget han. 

Da kom Drømmen. Faren Sverre sto foran ham med den største av alle gaver. Et barn.

– Pappa viste meg en liten, lyslugget gutt og sa: «Her er gutten din! Bare ta imot, Tor-Arne!» Barnet het Christoffer. 

MÅTTE TA EN «SNIKTITT»: – Healere har vanskelig for  å «se» for seg selv, men jeg brukte evnene og ­visste at vi kom til å få et barn med Siw. Jeg hadde ikke orket uvissheten, sier Tor-Arne.
MÅTTE TA EN «SNIKTITT»: – Healere har vanskelig for å «se» for seg selv, men jeg brukte evnene og ­visste at vi kom til å få et barn med Siw. Jeg hadde ikke orket uvissheten, sier Tor-Arne. Vis mer

Les også: Barna tegnet sine håp


Tre foreldre
Drømmen ga ingen ledetråder, bare løfter og håp. Tor-Arne (40) er homofil, og gift med Stein-Ove (37). Inskripsjonene «Lys og kjærlighet» i gifteringene beskriver forholdet, den helt store kjærligheten. De hadde alt, bortsett fra et barn.

Fire år senere møter vi Tor-Arne i den hyggelige eneboligen hjemme på Vikhammar, et par steinkast fra Trondheimsfjorden. Det er trillende barnelatter i stua, i albumet er det første smilet og de første skrittene loggført. Gutten fra drømmen, Christoffer-Sverre, er blitt halvannet år. Tor-Arne og Stein-Ove er blitt pappaer. Men ikke noe hadde vært mulig uten mamma Siw Johansen (42).

På gulvet sitter en lykkelig pjokk i Supermann-trøye og caps bak fram. For ham er kjærligheten og omsorgen fra tre foreldre det naturligste i verden.

– Maa..! stråler han mot mamma Siw. Paa..! kan han si og peke hengivent på Tor-Arne og Stein-Ove. De er pappa begge to, og Christoffer har full oversikt.

Kjærlighetsbarnet

Les også: – Storesøster er min reddende engel


Vurderte adopsjon
Christoffer-Sverres liv er et moderne eventyr. Det startet på Solsiden Kjøpesenter i Trondheim, da Tor-Arne, som var healer ved et spa på senteret, begynte å spise lunsj med Siw fra skobutikken. De bar på samme drøm. For Siw var lengselen etter å bli mamma så sterk at hun hadde brutt ut av et 18 år langt samboerforhold. Ble hun værende, måtte hun gi avkall på det som fortonte seg som livets mål og mening. Den biologiske klokka tikket, og Siw var nesten tom for tid. De homofile guttene stanget i et lovverk. Når Siw og Tor-Arne møttes, var barn det tilbakevendende temaet.

– Hvordan kunne vi få det til, hver for oss? Det var sånn vi snakket om det, sier hun. 
– Stein-Ove og jeg hadde diskutert mulighetene surrogati, adopsjon og fosterbarn, forteller Tor-Arne. 

– Etter at pappa døde, ble ønsket enda sterkere – da sank det for alvor inn at livet har en ende. Barn er broer videre. Madonna oppfordret oss til ikke å gi opp. Hun har erfaring med adopsjon og ville gjøre alt for å hjelpe oss. Men uansett hvor mye du vil, så har vi har et norsk lovverk. Skulle vi utsette oss for alt dette, bruke mange år og få et nei? Samtidig ga drømmen etter pappas død en slags ro. Mormor sa alltid at om du ønsker deg noe av hele ditt hjerte, så får du det til. Madonna uttrykker det litt annerledes: Wish – and Let it WILL be!

Kjærlighetsbarnet

Les også: – Jeg tror på krefter som kan helbrede


Madonna kaller
September 2011. Tor-Arne sitter på flyplassen, i ferd med å sende en tekstmelding til Siw. De må utsette lunsjavtalen. Når Madonna ringer og trenger hans hjelp, må han innfinne seg i løpet av trettiseks timer. Nå hadde Madonna ringt. Men i stedet for å skrive «avlyse lunsj», tar han sats og sender spørsmålet han har båret på, men holdt tilbake: «Du ønsker deg barn. Vi ønsker oss barn, skal vi prøve å få det sammen? :-) :-)»

Svaret kom øyeblikkelig og i blokkbokstaver. JA! Sekunder senere får Stein-Ove den fantastiske sms-en: Nå har jeg funnet henne som skal bli mor til vårt barn!

– Hæ ...? Hvem og hvor? Jeg ble temmelig stresset, sier Stein-Ove. 

– Vi hadde så mye kjærlighet og så stort ønske om å gi. Når du innser at du er homofil, er det å ikke kunne få barn noe av det såreste. Tor-Arne satt allerede på flyet, og kunne ikke svare. Da han landet, tekstet han at jeg hadde sett Siw tidligere, i ti sekunder i inngangen til senteret. Vi møttes alle tre noen dager senere. Siw var voksen, rolig og blid. Lett å like, og lett å bli glad i. Vi er veldig glade i deg, Siw!

Christoffer-Sverre har klatret opp og ned i tre fang, og ønsker seg mer action. Han vil trille ball, seile rundt i stua på voksenarmer og være jumbojet, han vil se pappa Stein-Ove sjonglere med tre baller, eller danse. Christoffer-Sverre elsker å danse!

– Jeg var så trygg på at vi ville lykkes, at jeg sendte melding til familie og venner før vi hadde prøvd: Vi skal få barn med Siw! Jeg visste jo til og med hvordan Christoffer-Sverre så ut, forteller Tor-Arne. 

Kjærlighetsbarnet

Les også: – Én har jeg født, og én har jeg fått


Hjemmelaget
De ønsket å ordne det selv, uten hormonbehandlinger og klinikk-besøk. Tor-Arne, som er sykepleier av yrke, ringte medikus ved St. Olavs Hospital og forhørte seg om hvordan de kunne foreta en inseminasjon på egen hånd. 

Men oddsene var ikke gode, det var normalt en omstendelig prosess. 

Slik gikk det til: Fedrene ga sitt bidrag og trakk det samlet opp i en sprøyte. Hun ordnet resten på badet.

– Det skjedde på førtiårsdagen min. Det var en spesiell feiring. Vi har ledd mye av det etterpå, sier Siw.

– Jeg kjørte hjem med en merkelig følelse. Smilende. Jeg trengte ingen graviditetstest for å få bekreftet at jeg var gravid.

Nå bar det rundt på familiebesøk. Til Tor-Arnes familie på Sommarøy utenfor Tromsø og til Stein-Oves foreldre og slekt i Steinkjer. Litt senere til Siws. Overalt møtte de pur glede og lykkønskninger. Sommeren 2012 var en høygravid Siw og de vordende fedrene på Madonna-konsert i København.

– Gutta var med da Christoffer-Sverre ble født. Vi skapte nok litt forvirring, allerede under fødselskontrollene. En av jordmødrene var så begeistret for historien vår – hun synes den lignet en film – at jeg til slutt måtte minne henne om at jeg var i innspurten med rier og faktisk trengte litt hjelp, sier Siw og smiler.

Hun leter etter ordene som beskriver mammalykken: Takknemlighet, inderlig kjærlighet. Følelsen av at livet endelig var komplett. Stein-Ove forteller om det magiske sekundet da sønnen hvilte mot brystkassa hans for første gang. Tor-Arne glemmer ikke bilturen hjem, etter at han var blitt far.

– Hva hadde jeg vært med på av betydning fram til nå? Meningsløst alt sammen, målt opp mot dette. Slik føltes det. I Siw hadde jeg fått en søster for resten av livet.
 
Madonna markerte begivenheten fra en scenekant i USA. Før hun sang «Masterpiece», dedikerte hun melodien til «the little and very special newborn child, Christoffer-Sverre in Norway».

Kjærlighetsbarnet

Les også: - Evnene er en gave


Deler på alt
Det første året bodde foreldrene sammen det meste av tiden, hos dem eller hos henne i Trondheim. De delte det lille som var av nattevåk. Tor-Arne forteller om verdien av å meditere sammen med barnet. De praktiserer det alle tre. Meditasjon senker pulsen, det går ikke lang tid før barnet slukner.

– Et kjempeknep, sier Tor-Arne.

For at Christoffer-Sverre skal vokse opp med foreldrene rundt seg, har Siw kjøpt leilighet i samme nabolag, et par svinger unna. De har delt omsorg, bytter hver tirsdag, men dørene er åpne hele tiden. Annenhver dag møtes foreldrene, spiser middag og gjør noe sammen. De planlegger ferier. Så snart Christoffer-Sverre får pass, skal alle fire besøke Madonna i London.

– Jeg savner ham alltid når jeg leverer. Av og til skulle jeg ønske at Christoffer-Sverre savnet meg mer. En egoistisk tanke. Etter ett minutts gråt, er han bare solskinn. Slik er det også når pappaene kommer med ham, forteller Siw.

Til høsten begynner Siw å studere. Stein-Ove er siviløkonom i oljesektoren, mens Tor-Arne har sin egen virksomhet, Bodybar, i tillegg til jobben for Madonna. 

– Vi er ingen A4-familie, sier Tor-Arne.

– Jeg tror at du kan trigge fordommer når du ikke våger å være åpen. «Ikke gjem deg bort. Gå ut og hold fakkelen høyt», sa mormor bestandig. Vi har bare møtt positivitet og velvilje. Fordi historien er spesiell, har vi vært ekstra opptatt av å knytte nettverk og alminneliggjøre livet vårt.

Christoffer-Sverre bryr seg ikke om formatet på familien. Han har tredobbelt opp av alt; kjærlighet, trygghet, familie og venner på tre kanter. Ingen spør hvem som er biologisk far.

– Det har universet fått bestemme. For oss betyr det ingenting, og vi vil ikke vite det, sier Tor-Arne.

– Når Christoffer-Sverre spør hvordan han ble til, skal han få vite sannheten. Jeg skal fortelle om drømmen, da jeg så ham første gang, og om hvordan vi møtte hans mamma i lys og vennskap. 

Kjærlighetsbarnet

Les også: – Lille Ludvik er vår store glede

Spesiell kontakt med Madonna
Tor-Arne ble født med merkverdig bagasje på Sommarøy i Tromsø. En blek liten gutt som kunne forutsi framtiden, se døde og helbrede. Sjelevennen, hans blinde mormor Hildur, hadde de samme evnene. «Du skal kle folk i lys og kjærlighet,» sa hun.

Mormor hørte Madonna i radioen og kjøpte den første Madonna-platen.«En gang skal jeg møte Madonna,» lovet fiskersønnen. Han var ni år. Senere, under en Madonna-konsert i New York i 2008, sto han med en billett som tillot ham å stille ett spørsmål. Da var han blitt voksen og hadde etablert seg som healer. Tor-Arne innledet med noen verselinjer, uten å vite hvor de kom fra. Madonna svarte med å invitere ham til hotellet. Ordene var nesten identiske med en tekst hun hadde laget, og som ingen kunne kjenne til. Senere har han vært Madonnas healer under mange turneer, og styrket henne med mormors kur: Lys og kjærlighet. 

Kjærlighetsbarnet

Personlig hilsen 
«Mine kjære venner, Tor, Stein og herlige Siw. Gratulerer med prins Christoffer-Sverre, jeg vet at han kom til denne verden fulgt av lysets engler, og ja, din far Sverre. Jeg er så glad for deres nyfødte barn av Kjærlighet og Lys. Jeg gleder meg til å møte dere alle 4 – og jeg er så lykkelig og glad i dag. Kjærlighet og Lys til dere alle – og gi Siw en stor klem fra meg! Og greit ... Dere kan synge Ritas sanger for ham, så lenge dere synger mine også ... Elsker dere alle sammen, Madonna.»

 

 

Kjærlighetsbarnet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer