OMTRENT SLIK: Miguel og Cathrine Vivot Sørholt rekonstruerer øyeblikket, som lett kunne ha uteblitt, 13 år senere i parets nye hjemby Boca Raton.

 Foto: Espen Torhaug
OMTRENT SLIK: Miguel og Cathrine Vivot Sørholt rekonstruerer øyeblikket, som lett kunne ha uteblitt, 13 år senere i parets nye hjemby Boca Raton. Foto: Espen Torhaug Vis mer

Kjærlighet

Kjærlighetshistorien du bare MÅ lese

Cathrine og Miguel møttes på verdens mest tilfeldige måte - i Oslo!

Publisert

«Taxi!» Cathrine Vivot Sørholt, eller Borge som hun het den gang, er på vei ut fra vorspiel sammen med venninnen, ut i Oslonatten som knapt har begynt, på utkikk etter en taxi. 

Samme tid, samme sted: Kjendismegleren Miguel Vivot Sørholt er nyseparert, dratt med ut av venner til en kant av byen han sjelden vanker, mot slutten av en barrunde i Bogstadveien, på vei til utestedet Cosmopolitan i sentrum. På utkikk etter en taxi. Der. Han får blikkontakt med sjåføren, taxien stopper. 

«Taxi! Så flaks! Den er vår», tenker hun. Cathrine ser ikke mannen som er på vei inn i bilen på den andre siden – Miguel oppdager plutselig kvinnen som drar i den andre bildøra og smiler mot ham. Hun er vakker, men det er likevel noe annet. En umiddelbar kontakt. De blir stående og se på hverandre i noen lange sekunder.

– Du kan bare ta den sier han høflig, så angrer han, – Men hva med en drink først? 

LES OGSÅ: Fang ham med kroppsspråk

SLIDING DOORS: Gwyneth Paltrow spilte den unge kvinnen som styres av skjebnen i Sliding Doors.
SLIDING DOORS: Gwyneth Paltrow spilte den unge kvinnen som styres av skjebnen i Sliding Doors. Vis mer

Sliding doors

– Det er noen som fanger oppmerksomheten din på en spesiell måte. Cathrine Vivot Sørholt rekonstruerer februarkvelden for snart 13 år siden. Da hun traff han som i dag er faren til hennes to barn. 

– Uten at du har snakket med personen, eller tatt på ham, luktet på ham. Også blir man litt nysgjerrig og tenker at det er nå eller aldri.

Men likevel takket hun nei til drinken, venninnen var utålmodig og ville videre. Men sjansen skulle by seg igjen. Tilfeldighetenes spill. Det skjebnesvangre møtet. Historier vi alle bærer på, som av og til blir til romaner eller gjør seg som film.

SKJEBNEN: Miguel og Cathrine lar ofte skjebnen råde, og slik ble Boca Raton i Florida deres nye hjem. De dro hit på ferie, forelsket seg i stedet, og i desember i fjor flyttet de hit sammen med de to yngste barna Victor og Chanel.

 Foto: Espen Torhaug
SKJEBNEN: Miguel og Cathrine lar ofte skjebnen råde, og slik ble Boca Raton i Florida deres nye hjem. De dro hit på ferie, forelsket seg i stedet, og i desember i fjor flyttet de hit sammen med de to yngste barna Victor og Chanel. Foto: Espen Torhaug Vis mer

Som klassikeren «Sliding Doors», om hvordan små ting kan forandre livet ditt, om en ung kvinne som akkurat rekker T-banen, om den samme kvinnen som ikke rekker T-banen. Om hvordan små forskyvninger i tid kan ha store innvirkninger. Eller «Serendipity»: En mann og en kvinne møtes tilfeldig over det siste par hansker i en disk i julehandelen, og fortsetter bekjentskapet i nærmeste kaffebar. Mannen hyller tilfeldighetene, kvinnen påstår de er ført sammen av skjebnen.

LES OGSÅ: Møt drømmemannen på super´n

Tilfeldighetens spill

Miguel Sørholt tror på tilfeldige møter. Senere samme kveld på Cosmo­politan, da han kommer han inn døra med fire damer under hver arm, ifølge ham selv, en i hver hånd ifølge Cathrine, står hun plutselig der igjen: «Hva med den drinken?» Miguel slipper alt han har i hendene, og de setter seg ned og tar den drinken. Miguel, som kjenner Cosmo som sin egen bukselomme løper til og fra, og plutselig når han kommer tilbake til bordet er Cathrine vekk. 

Søndagen etter tripper Miguel rundt som en forelsket fjortis, håper Cathrine skal ringe, hun fikk jo kortet hans. Hun ringer aldri, men han visste hun jobbet som revisor på Skullerud.

Så mandag morgen ringer han opplysningen for å få nummeret til revisorkontoret på Skullerud. Det skulle vise seg å være mange av dem. På andre forsøk treffer beskrivelsen høy, flott dame på 180. «Jeg tror du mener Cathrine? Et øyeblikk». 

- Jeg som trodde hun het Elisabeth. Men henne var det. 

Resten er historie. Cathrine satset alt: Fra den brokete starten med en mann som var separert og fremdeles bodde i samme leilighet som ekskona, til en lykkelig slutt, til en storfamilie med både barn og bonusbarn, til solstaten Florida, hvor paret og deres to felles barn flyttet i desember i fjor. 

– Det er jo tilfeldigheter, du kan møte mange, men det å møte den rette, det gjør du kanskje bare en gang i livet, mener Cathrine Sørholt.

 – Det er jo i grunnen litt trist for alle de andre man har vært sammen med, som man trodde var den rette, og så er det en annen som finner den plassen på oppløpssiden, sier ektemannen Miguel og fortsetter:  

 – Jeg tror uansett det var «meant to be», når vi tenker over hvor heldige vi har vært, hvor liten sjansen egentlig er til å treffe den rette.

LES OGSÅ:  10 tegn på at du har truffet den rette

Den eneste rette

– Folk er litt ulike. Noen finner «en rett» titt og ofte, noen finner den eneste ene mens andre aldri finner den perfekte match. Men alle disse typene kan ha gode forhold så lenge man er innstilt på å jobbe for forholdet, beroliger Frøydis Lilledalen, en av Norges fremste samlivseksperter. Hun mener det kan være en fordel å føle at forholdet har en dypere mening.

– Det er vist at de som opplever at forholdet er noe mer enn tilfeldig, par som opplever at de hører sammen av grunner som for eksempel hvordan de møttes, viser seg å ha en ekstra buffer i møte med livets utfordringer, utdyper hun. 

KK 22 i salg fra 30. mai.
KK 22 i salg fra 30. mai. Vis mer

Gjør man med andre ord lurt i å vente på den rette, på en tvillingsjel, eller har man like gode forutsetninger hvis man tilpasser seg hverandre og jobber med forholdet?

 – Risikoen med å vente på tvillingsjelen er jo at man kan bli alene. Eller forkaste mange sjeler man kunne hatt et godt liv med på veien. Men for noen er det verdt den risikoen. Noen vil ikke gi opp jakten før den eneste ene er funnet, og de må få lov å lete. 

Tilbake til Florida og Cathrine og Miguels solskinnshistorie. To mennesker som fremdeles, ti år etter, ikke tviler på at de har truffet mannen og kvinnen i deres liv, på vei inn i en taxi. Men var det viljestyrt eller skjebnestyrt?

Begge deler, mener Miguel.

- Jeg tror det er skjebnen – det var vår tur, sier Cathrine:
– Det var jammen bra det var jeg som kom til den taxien, ingen andre.

LES OGSÅ: Han skulle bare ha meg

Denne saken er hentet fra KK utgave 22, som er i salg nå. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer