Vi har alle hørt det: østers er et afrodisium. Rent vitenskapelig har dette aldri blitt bevist - noen mener det stemmer, andre avfeier det som tøys. Det spiller ingen rolle om du tror på det eller ikke - dersom du liker østers, er et intimt måltid med østers og champagne velegnet til å skape nettopp den romantiske stemningen vi er ute etter på valentinsdagen.
Det er superenkelt å tilberede østers; de spises nemlig rå. (De kan også grilles, kokes, ovnsbakes og stekes, men klassisk fortæring av østers er altså helt rått.) Tilberedningen er altså enkel å få til, men selve spisingen kan by på problemer for nybegynnere.
Slik åpner og spiser du østers
Legg østersen i hånden. Bruk gjerne en serviett eller et håndkle under, så unngår du søl. Før en skarp og spiss, men kort kjøkkenkniv inn mellom skjellhalvdelene og kutt av muskelfestet, så kan du åpne skjellet.
Klem over litt sitron og slurp det hele i deg. Om du vil tygge innholdet, knuse det med tunga eller svelge det helt, er opp til deg.
Til rå østers, spesielt når det serveres som et kjærlighetsmåltid, er det champagne som er den selvskrevne følegesvennen, men chablis kan også brukes hvis du ikke er glad i sprudlevann.
Glem heller ikke Sverre Sætres forslag til valentinsdessert.
Liker du ikke østers? Her er noen andre forslag til intim middag for to:
LES MER OM VALENTINSDAGEN PÅ KK.NO:
