Alkohol:

Kjendiser tjener gode penger på alkohol: - Det sender et dårlig signal om at vellykkede folk drikker

Norsk rusekspert er kritisk til at superstjerner profilerer alkohol.

ALKOHOL: Før Angelina Jolie og Brad Pitt gikk fra hverandre lanserte de et eksklusivt parti vin fra sitt vinslott i Provence. FOTO: NTB Scanpix
ALKOHOL: Før Angelina Jolie og Brad Pitt gikk fra hverandre lanserte de et eksklusivt parti vin fra sitt vinslott i Provence. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Angelina Jolie kjøpte vingård sammen med Brad Pitt og produserer rosévin, David Beckham satser på whisky, George Clooney solgte tequilaproduksjonen sin Casamigos for en milliard og Drew Barrymore satser på vin. De er blant kjendisene som tjener gode penger på å produsere alkohol.

Det kan i verste fall føre til mer drikking, mener norske eksperter.

- Det er klart at det kan ha negative konsekvenser når kjendiser profilerer alkohol. Kjendiser selger og har høy status, og det sender et dårlig signal om at vellykkede folk drikker alkohol. Det kan få en negativ effekt på andre.

Dette sier Kari Lossius, som er fagdirektør ved Stiftelsen Bergensklinikkene. Hun har arbeidet innen rusfeltet i mer enn 25 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer