NY KK-SPALTIST: Stjernejournalist og forfatter Kjetil Østli begynner som ny spaltist i KK. Møt ham i ukens portrett i KK. Foto: Astrid Waller
NY KK-SPALTIST: Stjernejournalist og forfatter Kjetil Østli begynner som ny spaltist i KK. Møt ham i ukens portrett i KK. Foto: Astrid Waller Vis mer

Kjendis

Kjetil Østli blir ny KK-spaltist

Stjernejournalisten og forfatteren har opplevd store svingninger i livet det siste året.

Du kjenner ham sikkert som journalist i A-magasinet, som forfatter av boken «Politi&Røver» og mannen bak «Rettferdighet er bare et ord - Norges oppgjør med Anders Behring Breivik» som kommer i juni.

Kjetil Østli (37) har også mottatt den prestisjefylte Brageprisen, Arne Hestenes journalistpris, NTBs språkpris og to ganger på rad Schibsteds pris for beste storytelling. Nå har han sagt opp jobben i Aftenposten - for å skrive enda mer.

LES OGSÅ: Hva skjedde med Maria Amelie?

Store svingninger i livet

Du har takket ja til å bli spaltist i KK. Hvorfor det egentlig?

– Kona leser det innimellom og jeg har hørt det er veldig proft, at KK har journalistiske ambisjoner, sier Østli.

Hva kan vi vente oss?

– Det har det siste året vært store svingninger i livet mitt. En del temaer blir tydeligere når man er under press. Jeg har lyst til å bruke erfaringene fra det siste året. Jeg har lyst til å skrive om livet når livet ikke føles så bra, om hvordan man forandrer seg under press, hva som blir viktig og hva som blir mindre viktig. Jeg har lyst til å beskrive hvordan ønsket om lykke forandres når man ikke har tid til stoppe og tenke. Jeg kaller spalten «året innendørs», for jeg har vært lenket til heimen, på godt og vondt. Og det har vært en helt ny erfaring for meg, forteller Østli til KK.

LES OGSÅ: Nå snakker Fredrik Skavlan om Marias eks

MER I KK: Les hele intervjuet med Cecilie Melli i KK nr 16, som er i salg fredag 19. april.
MER I KK: Les hele intervjuet med Cecilie Melli i KK nr 16, som er i salg fredag 19. april. Vis mer

Hjemme i pappaperm


I det store portrettet i neste utgave av KK (KK 16) snakker han ut om hvordan han og familien har hatt det det siste året.

– Med barn nummer tre håpet vi på god karma, at skjebnen skulle ta hensyn til at vi hadde to små allerede, som begge er ekstreme A-mennesker og som lenge sto opp 05.00...også fikk vi en som ALDRI sov. Som måtte bæres hele tiden. Vi synes ikke synd på oss selv. Jeg hadde en kollega på vår alder som døde av kreft. De hadde tre barn. Våre ting er puslete, understreker Østli.

Han er kjent for å ha sterke meninger om og skråblikk på alt fra mannsrollen til store saker i nyhetsbildet. Selv ble han også med i egen person i Norges mest omtalte bokserie.

Etter å ha intervjuet Karl Ove Knausgaard ble du skrevet inn i roman nummer to som en overstimulert akademikersønn?

– Det er litt komisk å bli beskrevet slik, når faren din er vernepleier og mutter'n har jobbet i barnehage. Men jeg synes det er interessant at han trodde jeg var den trygge mens han var den usikre. Jeg var dritnervøs, jeg syntes han var så flink og portretter så vanskelig.

LES OGSÅ: Det verste jeg har opplevd i mitt liv

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: