Foto: Siren Lauvdal
(Til 2 personer)
500 g karbonadedeig
1 skive brød
1 ts tørket oregano
1/2 ts spisskummen
2 ss hakket rosmarin
1 egg
litt god olje
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss dijonsennep
Tomatsaus
2 bokser hele tomater
1 ts tørket oregano
eventuelt litt tørket chili
olivenolje
5 fedd hvitløk
1 ss rødvinseddik
1 stor neve fersk
basilikum
salt og pepper
2 ss god olivenolje
Start med sausen, den blir bedre jo lenger den koker. Ha noen spiseskjeer med olivenolje i en kjele. Knus hvitløken og ha den i sammen med oregano og chili. Pass på at det ikke er
for varmt slik at hvitløken svir seg. Ha i tomatboksene og rør forsiktig. Det er best hvis tomatene holder seg hele gjennom koketiden. La sausen gjerne putre en time under lokk. Mot slutten tilsetter du eddik, hakket basilikum og god olje. Smak til med salt og pepper. Bland karbonadedeigen med brødsmuler, egg, oregano, kummen, rosmarin, litt olje,
finhakket løk, hvitløk og sennep. Lag boller som ikke er så store, gjerne munnfullstore biter. Stek de i smør og ha de i tomatsausen. Server med spagetti.
