Ingredienser

Kjøttboller i tomatsaus

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 2 personer)
500 g karbonadedeig
1 skive brød
1 ts tørket oregano
1/2 ts spisskummen
2 ss hakket rosmarin
1 egg
litt god olje
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss dijonsennep

Tomatsaus
2 bokser hele tomater
1 ts tørket oregano
eventuelt litt tørket chili
olivenolje
5 fedd hvitløk
1 ss rødvinseddik
1 stor neve fersk
basilikum
salt og pepper
2 ss god olivenolje

Start med sausen, den blir bedre jo lenger den koker. Ha noen spiseskjeer med olivenolje i en kjele. Knus hvitløken og ha den i sammen med oregano og chili. Pass på at det ikke er
for varmt slik at hvitløken svir seg. Ha i tomatboksene og rør forsiktig. Det er best hvis tomatene holder seg hele gjennom koketiden. La sausen gjerne putre en time under lokk. Mot slutten tilsetter du eddik, hakket basilikum og god olje. Smak til med salt og pepper. Bland karbonadedeigen med brødsmuler, egg, oregano, kummen, rosmarin, litt olje,
finhakket løk, hvitløk og sennep. Lag boller som ikke er så store, gjerne munnfullstore biter. Stek de i smør og ha de i tomatsausen. Server med spagetti.

Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller i tomatsaus Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer