Kjøttboller

Kjøttboller

Kjøttboller
Publisert
Sist oppdatert

Vi har brukt små snacksagurker mellom hver kjøttbolle på spydet. Ta gjerne med friske sukkererter, små gulrøtter og tomater og spis ved siden av bollene og dippen.

 (6 porsjoner)

600 g karbonadedeig
2 ts salt
1 egg
½ ts sambal oelek
1 ts timian
nykvernet pepper
1 dl kremfløte eller matfløte
smør til steking

Urtedipp:

1 beger lettrømme
ca. 1 dl finhakkede urter, f.eks. persille, timian
1 finhakket hvitløkbåt
salt
pepper

1. Rør deigen først seig med salt. Bland i de andre ingrediensene bortsett fra kremfløten. Rør i fløten litt etter litt, til det blir en glatt deig. Bland gjerne deigen sammen i en kjøkkenmaskin.

2. Form til små kjøttboller ved hjelp av en teskje. Glem ikke å bløte hendene med kaldt vann innimellom slik at kjøttbollene blir jevne og fine.

3. Smelt smøret i stekepannen og stek kjøttbollene pent brune til de er gjennomstekt.

4. Bland sammen ingrediensene til dippen og smak til. Server den til kjøttbollene.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer