Kjøttdeig

Kjøttdeig­middager med ny vri

Det er ikke til å komme bort fra – vi nordmenn handler mye kjøttdeig. Her er 3 supergode middager med kjøttdeig i hovedrollen.

Kjøttdeig­middager med  ny vri
Publisert
Sist oppdatert

Stekt kyllingburger med mangoyoghurt
(4 porsjoner)
Her har vi brukt kyllingkjøttdeig, men du må gjerne bruke kjøttdeig eller karbonadedeig. Grillost er et godt produkt, som kan serveres sammen med burgeren. En vegetarianer kan kose seg med en ­burger bestående av tykkere ­skiver grillet ost!

600 g kyllingkjøttdeig
1 ½ ts salt
200 g halloumiost, (grillost)
½ rød løk
2 tomater
50 g romanosalat eller annen sprø salat
4 hamburgerbrød
olivenolje
salt og pepper

Mangoyoghurt:
250 g fersk mango i terninger
2 dl matyoghurt
ca. 1 ts sambal oelek
1 ts honning
1 ss hakket fersk mynte

Begynn med yoghurtsausen. Grovmiks mango med en stavmikser. Bland med de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Sett sausen kaldt. (Du kan også smake yoghurten til med mangochutney).

Skjær osten i 1 cm tykke ­skiver. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Del tomat i skiver. Skjær eller bryt salaten i biter.

Bland kjøttdeigen med salt og rør den seig. Tilsett pepper. Form til 4 burgere. Pensle burgerne med olje.

Stek eller grill burgerne 3–5 minutter på en varm grill til de er gjennomstekt.

Stek eller grill osten til den har fin farge. Rist brødet raskt på ­grillen eller i en brødrister.

Legg burgere og ost mellom brødene sammen med løk, tomat og salat. Topp med ­mangoyoghurt.

Kjøttdeiggryte med krydret pølse
Kjøttdeiggryte med krydret pølse Vis mer


Kjøttdeiggryte med krydret pølse

(4 porsjoner)
Litt kald? En varmende gryte med kjøttdeig, rosenkål og sopp, som får smak av en ­krydret pølse, gjør seg godt.

2 krydderpølse, f.eks. chorizo­
400 g kjøttdeig
olje til steking
1 løk
4 hvitløkbåter
10 rosenkål, ca. 200 g
150 g fersk champignon
1 dl hvitvin
1 ss tomatpuré
3 dl buljong
ca. 1 ts maisenna
salt og pepper
½ dl hakket persille

Tilbehør:
potetmos


Skjær pølse i skiver

Varm olje i en stekepanne. Legg i pølsene og større biter av kjøttdeigen og stek til det får farge.

Rør forsiktig slik at ikke kjøttdeigbitene smuldrer opp.

Skrell og skjær løk i biter. Grovhakk hvitløken.

Legg i renset rosenkål, sopp, løk og hvitløk i gryten. La det steke noen minutter.

Tilsett vin, tomatpuré, ­buljong og fløte. La det koke i ca. 10 minutter.

Jevn med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Strø på hakket persille og server gryten rykende varm med potetmos.
 

Kjøttdeigpai med tomat og sopp
Kjøttdeigpai med tomat og sopp Vis mer

Kjøttdeigpai med tomat og sopp

(4 porsjoner)
Pai er alltid populært. Under det sprø deiggitteret gjemmer det seg en smaksrik farse med sopp, vin, tomat og ­hvitløk.

Paideig:
150 g smør
3 dl hvetemel, 180 g
2 ss kaldt vann eller
1 rull ferdig paideig

Fyll:
400 g, kjøttdeig
olje til steking
1 løk
2 hvitløkbåter
1 boks knuste tomater
1 dl rødvin
2 dl hakkede ferske 
champignoner
60 g fersk spinat
salt
pepper
2 ss dijonsennep
125 g mozzarella
1 sammenpisket eggeplomme
3–4 småtomater

Servering:
salat

Sett ovnen på 200°. Bland raskt sammen ingrediensene til deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Kle en smurt rund paiform ca. 24 cm eller en avlang form 30 cm ganger 15 cm med deigen og sett den i fryseren.

Gjem litt av deigen til pynt. Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kjøtt­deigen til den får litt farge. Hakk løk og hvitløk og la det steke noen minutter. Tilsett ­tomatene, vin og sopp og la det koke sammen til nesten all ­væsken er kokt inn. Ta pannen av varmen og rør i spinaten til den mykner. Smak til med salt og ­pepper.

Ta formen ut av fryseren å pensle paideigen med ­sennep. Grovriv mozzarella og fordel i paiformen. Legg kjøttdeigen over.

Lag et rutemønster med deigen og legg på overflaten. Pensle ­deigen med eggeplomme.

Del småtomater i to og trykk ned i deigen. Stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Server den lunken med en salat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer