Pai

Kjøttdeigpai med ostedekke

Publisert

Dette er en skikkelig mettende og god pai med kjøttdeig. Server paien med en frisk bolle salat.

(ca. 6 porsjoner)

Paideig:
◗    150 g smør
◗    4 dl hvetemel
◗    2 ss vann

Fyll:
◗    1 hakket løk
◗    400 g kjøttdeig
◗    1 ss smør
◗    salt og pepper
◗    2 hakkede hvitløkbåter
◗    1 ½ dl tomatpuré
◗    3 ss hakket fersk basilikum eller 1 ts tørket
◗    1 dl sylteløk
◗    200 g strimlet røkt skinke

Fyll:
◗    3 dl fløte
◗    3 eggeplommer
◗    2 ss hvetemel
◗    150 g revet god ost
◗    ¼ ts salt
◗    1 ss pinjekjerner
◗    fersk basilikum

1. Bland paideigen i en kjøkkenmaskin, og legg deigen i en stor paiform, ca. 20 cm ganger 30 cm eller en rund på 30 cm. Prikk deigen, og sett den kjølig i minst 20 minutter.
2. Stek løk og kjøttdeig i smør i en stekepanne. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
3. Forstek paideigen ved 200° i ca. 10 minutter. Ta den ut, og fyll paiskallet med kjøttdeigrøren. Strø over sylteløk og skinke.
4. Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttdeigen, og strø på pinjekjerner.
5. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer