Dette er en skikkelig mettende og god pai med kjøttdeig. Server paien med en frisk bolle salat.
(ca. 6 porsjoner)
Paideig:◗ 150 g smør◗ 4 dl hvetemel◗ 2 ss vann
Fyll:◗ 1 hakket løk◗ 400 g kjøttdeig◗ 1 ss smør◗ salt og pepper◗ 2 hakkede hvitløkbåter◗ 1 ½ dl tomatpuré◗ 3 ss hakket fersk basilikum eller 1 ts tørket◗ 1 dl sylteløk◗ 200 g strimlet røkt skinke
Fyll:◗ 3 dl fløte◗ 3 eggeplommer◗ 2 ss hvetemel◗ 150 g revet god ost◗ ¼ ts salt◗ 1 ss pinjekjerner◗ fersk basilikum
1. Bland paideigen i en kjøkkenmaskin, og legg deigen i en stor paiform, ca. 20 cm ganger 30 cm eller en rund på 30 cm. Prikk deigen, og sett den kjølig i minst 20 minutter.2. Stek løk og kjøttdeig i smør i en stekepanne. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.3. Forstek paideigen ved 200° i ca. 10 minutter. Ta den ut, og fyll paiskallet med kjøttdeigrøren. Strø over sylteløk og skinke.4. Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttdeigen, og strø på pinjekjerner.5. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger