Kjøttdeigpai

Kjøttdeigpai

Mettende pai som passer til både hverdag og fest. Ajvar relich er en paprikasaus, som kan kjøpes på glass. Den har varierende krydderstyrke. I stedet for ajvar, kan du bruke pastasaus på glass.

Publisert

(4-6 porsjoner)

Paideig:
◗ 3 dl hvetemel
◗ 150 g smør
◗ 2 ss kaldt vann

Fyll:
◗ 400 g kjøttdeig
◗ 2 ss smør
◗ 2 paprika
◗ 1 ½ dl maiskorn
◗ 1 ½ dl ajvar relich eller ferdig pastasaus
◗ 3 egg
◗ 2 dl melk
◗ 1 ½ dl revet lagret ost

1. Bland mel og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og arbeid deigen sammen i en bolle. Pakk deigen inn i plast og la den ligge kjølig i ca. 20 minutter.

2. Kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk paiskallet og forstek det midt i oven ved 225° i 10 minutter.

3. Stek kjøttdeigen i smør. Finhakk paprika. Rør paprika og mais i kjøttdeigen.

4. Tilsett ajvar relich eller pastasaus. La det småkoke et par minutter. Fordel blandingen i paiskallet.

5. Pisk sammen egg og melk med salt og pepper. Hell dette i paiskallet og strø på revet ost.

6. Stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter. Paien skal ha stivnet helt.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer