Kjøttdeigpai

Kjøttdeigpai

Mettende pai som passer til både hverdag og fest. Ajvar relich er en paprikasaus, som kan kjøpes på glass. Den har varierende krydderstyrke. I stedet for ajvar, kan du bruke pastasaus på glass.

Kjøttdeigpai
Publisert
Sist oppdatert

(4-6 porsjoner)

Paideig:
◗ 3 dl hvetemel
◗ 150 g smør
◗ 2 ss kaldt vann

Fyll:
◗ 400 g kjøttdeig
◗ 2 ss smør
◗ 2 paprika
◗ 1 ½ dl maiskorn
◗ 1 ½ dl ajvar relich eller ferdig pastasaus
◗ 3 egg
◗ 2 dl melk
◗ 1 ½ dl revet lagret ost

1. Bland mel og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og arbeid deigen sammen i en bolle. Pakk deigen inn i plast og la den ligge kjølig i ca. 20 minutter.

2. Kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk paiskallet og forstek det midt i oven ved 225° i 10 minutter.

3. Stek kjøttdeigen i smør. Finhakk paprika. Rør paprika og mais i kjøttdeigen.

4. Tilsett ajvar relich eller pastasaus. La det småkoke et par minutter. Fordel blandingen i paiskallet.

5. Pisk sammen egg og melk med salt og pepper. Hell dette i paiskallet og strø på revet ost.

6. Stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter. Paien skal ha stivnet helt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer