(4-6 porsjoner)
Paideig:
◗ 3 dl hvetemel
◗ 150 g smør
◗ 2 ss kaldt vann
Fyll:
◗ 400 g kjøttdeig
◗ 2 ss smør
◗ 2 paprika
◗ 1 ½ dl maiskorn
◗ 1 ½ dl ajvar relich eller ferdig pastasaus
◗ 3 egg
◗ 2 dl melk
◗ 1 ½ dl revet lagret ost
1. Bland mel og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og arbeid deigen sammen i en bolle. Pakk deigen inn i plast og la den ligge kjølig i ca. 20 minutter.
2. Kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk paiskallet og forstek det midt i oven ved 225° i 10 minutter.
3. Stek kjøttdeigen i smør. Finhakk paprika. Rør paprika og mais i kjøttdeigen.
4. Tilsett ajvar relich eller pastasaus. La det småkoke et par minutter. Fordel blandingen i paiskallet.
5. Pisk sammen egg og melk med salt og pepper. Hell dette i paiskallet og strø på revet ost.
6. Stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter. Paien skal ha stivnet helt.