Kultur

Klart for Quart

Quart-festivalen starter i strålende sommersol i dag.

Klart for Quart
Publisert
Sist oppdatert
Nå starter årets fineste sørlandseventyr: Quart-festivalen i Kristiansand sparker i gang i dag, og herlighetene varer helt til lørdag. Daglig vil over 10 000 publikummere finne veien til festivalens mange scener. Etter flere år med svært turbulent økonomi, feilslåtte investeringer og krangling med lokalbefolkningen som klaget på støy, ser det ut til at årets festival vil gå mer smertefritt for seg. Fjoråret bød på et overskudd på 1,3 millioner kroner, og festivalsjef Toffen Gundersen og styreleder Magne Aasheim tror årets resultat vil bli like godt.- Jeg regner med minst like godt resultat i år, sier Aasheim til Dagbladet.På festivalens første dag er det spesielt metal-fansen som har mye å glede seg over. Øverst på plakaten står det amerikanske rockebandet Tool, som er kjent for å blande kunstrock og tunge rytmer. Bandet har en stor fanskare i Norge. Australske Wolfmother har nylig gjort seg bemerket med sin selvtitulerte debut, og serverer tung 70-tallsrock med spor av Black Sabbath og Led Zeppelin.Placebo og Opeth står også på programmet, ved siden av de nye indieheltene i Arctic Monkeys, som med låta I Bet You Look Good On The Dance Floor ble utsatt for massiv hype lenge før plata Whatever People Say I Am, That´s What I'm Not ble gitt ut. En stund så det imidlertid ut som det kunne spøke litt for bandets norgesbesøk. For to uker siden sa nemlig bassist Andy Nicholson takk for seg.- Nick O'Malley, som spilte for Nicholson da han hoppet av USA-turneen, vil spille på våre resterende konserter, forteller bandet i en pressemelding.Høydepunktene står i kø også ellers i uka. Kanye West, The Raconteurs, Depeche Mode, Death Cab for Cutie, Pharrell, Muse, Maria Mena og Marit Larsen er blant de mange artistene som skal sørge for sommerlig, sjelfull musikalsk underholdning i sørlandsbyen denne uka.
 • Se hele programmet for Quart-festivalen her
 • Les mer om festivalene du kan besøke i sommer
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer