Klassisk klippekrans med eple og nøtter

Kringle

Klassisk klippekrans med eple og nøtter

Herlig saftig blir denne hvetekransen med eple og nøtter.

Publisert
Sist oppdatert

(1 krans, 12-14 biter)

NB! Bruk 1/3 av grunndeigen

Grunndeig

50 g gjær
4 dl romtemperert melk
½ ts salt
½ ts kardemomme
¾ dl sukker
1 egg
1 eggeplomme
ca. 12 dl hvetemel
125 g mykt smør

1. Løs gjær opp i melken. Tilsett salt, kardemomme, sukker, egg og eggeplomme.

2. Bland i ca. ¾ av melet. Ha i det myke smøret i små porsjoner. Tilsett resten av melet, men gjem litt til utbakingen.

3. Arbeid deigen smidig og blank, gjerne i en maskin. La den heve lunt under plast i ca. 1 time.

Fyll:

75 g mykt smør
2 ½ dl sukker
¾ dl finhakkede nøtter
1 eple

Pensling og pynt:

sammenpisket egg
perlesukker

1. Lag deigen som anvist i grunnoppskriften.

2. Rør sammen smør, sukker og nøtter.

3. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 15 cm. Smør blandingen utover og riv skrellet eple over. Rull sammen fra langsiden.

4. Form til en krans på bakepapir på stekeplate. Klipp dype snitt i kransen og brett til annenhver side. Sett kransen til etterheving i ca. 30-40 minutter.

5. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker.

6. Stek kransen ved 200° på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til en er gyllen på farge og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer