Fisk Og Skalldyr

Klippfisk og pepperfrukt i olje

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
800 g utvannet klippfisk, skinn- og beinfri
2 grønne paprika
2 gule paprika
2 røde paprika
1 hvitløk
1 rød chili
skall fra ½ sitron
2 ½ dl olivenolje
2 ½ dl rapsolje
1 ss sukker
saften fra 1 sitron
1 dl hvitvin
2 ts maldonsalt
2 dl bladpersille

Stek klippfisken gyllen i panne. Ta den av varmen. Del paprikaene i to og rens dem for frø og kjerner. Rens hvitløken, grovhakk chilien uten frø og bland alt sammen med revet sitronskall. Rør sammen olivenolje, sukker, sitronsaft, hvitvin og salt og hell dette over grønnsakblandingen. Bak grønnsakene i en form i 30 minutter på 155°, legg på fisken og bak i ytterligere i 20-25 minutter. Ved servering strør du hakket bladpersille over det hele. Spis dette med godt landbrød eller ristet ciabatta og en god hvitløkmajones.

Klippfisk og pepperfrukt i olje
Klippfisk og pepperfrukt i olje Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer