Mistet giftering

Knust etter å ha mistet gifteringen - så fikk ekteparet en overraskende telefon

Trodde ringen var tapt for alltid.

MISTET GIFTERING: Ektemannen til Ana mistet gifteringen mens familien var på lokal skogstur. Så satte hun i gang en leteaksjon på sosiale medier. FOTO: Privat
MISTET GIFTERING: Ektemannen til Ana mistet gifteringen mens familien var på lokal skogstur. Så satte hun i gang en leteaksjon på sosiale medier. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Denne påsken var Ana Jovanovic og ektemannen Geir på lokal skogstur med barna, for å nyte godværet og gjøre det beste ut av den påtvungne bypåsken.

- Vi brukte Østmarka i nærheten av der vi bor, og hadde tatt med ungene på golftbanen på Grønmo, forklarer Ana til KK.

Og når ektemannen spiller golf pleier han alltid å ta av seg gifteringen - og legge den på et lurt sted i golfbagen.

- Gifteringen risser seg inn i huden når han spiller golf, så han pleier å ta den av. Ringen havner vanligvis i «lillelomma» på golfbagen, men denne gangen ble det litt kaotisk siden vi hadde med oss to små barn.

Så gifteringen, som Geir fikk da han giftet seg med Ana på Hvar i Kroatia i 2013, havnet denne gangen i lommen på jakken hans - sammen med barnas lue og votter.

BRYLLUPET: Ana og Geir ble gift på Hvar i Kroatia, hvor hun har familie, i 2013. FOTO: Privat
BRYLLUPET: Ana og Geir ble gift på Hvar i Kroatia, hvor hun har familie, i 2013. FOTO: Privat Vis mer

- Deretter gikk vi på tur i marka opp til Østmarkskapellet, som er en fin 3-kilometers tur fra Grønmo golfbane. Ved Østmarkskapellet spiste vi lunsj, og lekte litt, forklarer Ana.

- Ruslet tilbake uten å ane noe som helst

Etter en stund ble det kaldt, og naturlig nok var pappa Geir raskt frempå med å få barna til å kle på seg lue og votter.

- Det var trolig da ringen ramlet ut av lommen hans. Vi ruslet tilbake til bilen uten å ane noe som helst.

Det var ikke før de kom hjem, at de oppdaget at ringen var borte. Etter å ha saumfart aller ytterklærne og golfbagen, innså de at de hadde mistet den.

- Vi ble utrolig lei oss da vi fant ut at den var borte. Geir dro umiddelbart tilbake for å sjekke langs med hele grusstien opp på begge sider, og i skogsområdet rundt kapellet. Selv dro jeg tilbake og lette dagen etter, uten hell.

Den betydningsfulle ringen, som Geir hadde fått på fingeren under den romantiske seremonien syv år tidligere, var og ble borte. Ringen var kjøpt i Mostar, Anas fødeby, så det var ikke bare-bare å kjøpe en ny som kunne erstatte den gamle.

«Mistet giftering på grusvei»

Samme kveld kom ekteparet på at de kunne ta i bruk sosiale medier i håp om at gifteringen skulle dukke opp. Samtidig med at Geir vandrer langs grusstien på leting etter ringen, sitter Ana hjemme i stuen og søker opp alle «mistet/funnet»-grupper på Facebook som kunne være relevante.

Hun legger også ut en etterlysning på gruppen «Mistet og funnet i Oslo».

«Hei, mistet giftering (herre) på grusvei idag mellom fra Østmarkskapellet og til Grønmo Golf Parkeringsplass. Inni ringen står det "Geir og Ana, Hvar 15 juni 2013". Om du har funnet den så vær så snill ring meg / sms», skriver hun i gruppen.

- Geir hadde en godfølelse på at den skulle dukke opp igjen, mens jeg var mer skeptisk. Det var jo å lete etter nåla i høystakken, sier Ana og ler.

Dagene og ukene går, men ingen giftering dukker opp.

Forsøkte å tyde det som sto i ringen

Samtidig med at Ana og familien leker ved Østmarkskapellet, legger Jorunn Wold, ektemannen Per Nordahl Nilsen og døtrene Amalie (12) og Elida (10) ut på tur i samme retning. De ankommer lekeplassen, og den store husken ved kapellet noen timer senere.

På bakken under husken legger Amalie merke til noe som glitrer i solen.

- Da hun så ned på bakken under husken, trodde hun at hun så en tynn mutter, men det viste seg å være en giftering. Den var veldig blank og fin, så vi skjønte at den ikke kunne ha ligget der særlig lenge, forklarer mamma Jorunn til KK.

FANT RINGEN: Jorunn Wold, ektemannen Per Nordahl Nilsen og døtrene Amalie (12) og Elida (10) var på tur bare noen timer etter at Geir mistet gifteringen. Det var Amalie, i rødt, som fant den. FOTO: Privat
FANT RINGEN: Jorunn Wold, ektemannen Per Nordahl Nilsen og døtrene Amalie (12) og Elida (10) var på tur bare noen timer etter at Geir mistet gifteringen. Det var Amalie, i rødt, som fant den. FOTO: Privat Vis mer

Familien satte i gang med detektivarbeidet, og forsøkte ved hjelp av den lille informasjonen de hadde, å finne eieren av ringen.

- Vi prøvde å lese hva det sto i ringen, og til slutt tydet vi at det stod «Geir og Ana Hvar», og en dato. Så googlet vi navnet. Vi trodde Hvar var etternavnet deres, men har siden skjønt at det var stedet de giftet seg. Mens vi fremdeles var ute i skogen brukte vi Google, Gulesider og alle mulige sider vi kunne komme på, forklarer Jorunn.

Så kom ideen om å ta i bruk sosiale medier.

- Jeg ville legge ut en melding på Facebook eller Nabohjelp, men visste ikke helt hvilken gruppe som ville funke best. Til slutt fant jeg en Oslo-basert «mistet/funnet»-gruppe, som jeg meldte meg inn i. Der la jeg ut en melding om funnet: "Giftering funnet ved Østmarkskapellet. Kjenner du Geir og Ana? Da har vi kanskje funnet gifteringen deres."

Men lite visste Jorunn at Ana hadde lagt ut en etterlysning om ringen bare noen dager i forveien. Det gikk ikke lang tid før andre medlemmer av gruppen gjorde henne oppmerksom på det - og på den måten fikk Jorunn nummeret til Ana, og kunne overbringe den svært gode nyheten.

- Det ble mange fine reaksjoner i Facebook-gruppa da folk skjønte at saken var løst. Både hjerter og kommentarer, sier Jorunn.

Jubel i stua

Selv ble det jubel i stua hos Jorunn, Amalie, Elida og Per, da de skjønte at de hadde funnet riktig eier av gifteringen.

- Da jeg skjønte at vi hadde funnet eieren av ringen ble vi veldig glade. Vi giftet oss selv for akkurat ett år siden, så vi vet hvor mye den ringen betyr. Den er jo uerstattelig, sier Jorunn til KK.

Ana og ektemannen er evig takknemlig for at Jorunn og familien tok seg bryet med å forsøke å lete dem opp.

- Det er helt fantastisk at vi kan bruke sosiale medier-nettverket til å hjelpe hverandre på denne måten. Det er så flott at det finnes mennesker som disse, som bryr seg om oss og ønsket at vi skulle bli glade igjen - til tross for at de ikke kjenner oss, sier Ana takknemlig.

GLADSAK: Ana delte den gode nyheten om at ringen var funnet i «Mistet/funnet»-gruppen på Facebook. FOTO: Skjermdump
GLADSAK: Ana delte den gode nyheten om at ringen var funnet i «Mistet/funnet»-gruppen på Facebook. FOTO: Skjermdump Vis mer

Allerede samme kveld dro ektemannen Geir til Jorunn og familien for å få ringen på fingeren igjen.

- Han hadde med seg blomster og sjokolade som takk, og jentene våre ble veldig glad for sjokoladen! Det var både hyggelig og veldig gøy at ringen kom til rette. Dagen etter fikk vi en rørende MMS, med bilde av hendene deres med gifteringene på. De var veldig takknemlige og takket oss igjen. Det er godt å vite at ringen kom til rette, avslutter Jorunn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer