Knut (63) var tung rusmisbruker. Så fikk han en ny sjanse

Da Knut (63) ble møtt med tiltro, endret livet seg. Fra å være rusmisbruker i det hardeste miljøet, er han nå laseroperatør og veileder for andre. Livserfaringen kommer godt med.

NY SJANSE: De siste 14 årene har betydd mye for Knut. Han er takknemlig for muligheten han fikk på Velle, til å bli en lønnsmottaker og skattebetaler på lik linje med andre, etter mange harde år som rusmisbruker. Foto: Privat
NY SJANSE: De siste 14 årene har betydd mye for Knut. Han er takknemlig for muligheten han fikk på Velle, til å bli en lønnsmottaker og skattebetaler på lik linje med andre, etter mange harde år som rusmisbruker. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg har fått tilbud om uføretrygd tre ganger, men jeg strittet imot, sier Knut Ulrik Sundsvold, som i dag er rollemodell for lærlinger med ulik bakgrunn. Noen kommer rett fra skolebenken, andre har kommet skjevt ut i livet, vært langtidssykmeldt eller av andre grunner ikke har fått livet helt til. De kommer til bedriften Velle i Tønsberg senere i livet, slik Knut gjorde.

– Jeg kjente jeg hadde ressurser og nektet å gi opp selv da jeg var på kjøret. At jeg nå er lønnsmottaker og skatteyter med mulighet til å løfte frem andre, er stort for meg.

Familien betyr alt

Knut vokste opp på Nøtterøy, og beskriver en trygg og god barndom. Han vokste opp med foreldre, storesøster og bestemor. Storesøster var streng, og Knut lærte tidlig at han aldri skulle plage andre, den lærdommen er han takknemlig for.

Knut bor nå på Revetal, også i Vestfold og Telemark fylke, sammen med sin samboer. De to hadde et opphold på 20 år, før de fant tilbake til hverandre igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer