Kultur

Koht i familien

Christine Koht er imponert over familiefolket.

Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
NRK lanserte onsdag sitt høstprogram, som bød på gjensyn med gamle favoritter og spennende nylanseringer.- Gullrekka består, forsikret Dan Børge, som kunne fortelle at også en gammel traver ser nytt lys: I høst er Kvitt eller dobbelt tilbake, denne gang med deltakere fra 9 til 17 år.Store forventninger knytter seg til Christine Koht, som vant tv-seernes hjerter med sine møter med Jan Johansen. Også i høst begir Koht seg ut på et sosiologisk eventyr. Nå skal hun være flue på veggen i norske familier.- Utgangspunktet for Koht i familien er at jeg er så utrolig imponert over hva vanlige familier får til i løpet av en dag. Fra de står opp i sekstiden er det fullt kjør hele dagen, det er veldig mye som skal gjøres, de kjører ungene, jobber, må forholde seg til en sjef som ikke ser dem, omstillinger, måltider, ting som må hentes og finnes, og hvis dagen har vært vellykket avslutter man den med å pule - jeg skjønner ikke hvordan de får det til, sier Koht.Hun mener det overhodet ikke stemmer at kjernefamilien er i oppløsning. - Nei, det er ikke tilfelle. Familien lever i beste velgående, de klarer seg kjempebra, jeg har overhodet ikke noe å lære dem og har bare observert hvordan de fikser dagene på imponerende vis, sier Koht. Det knytter seg mye spenning til Atle Antonsens nye prosjekt, Etaten, en komiserie som ifølge Antonsen vil bekrefte alle fordommer man har om folk i Plan- og bygningsetaten. - Vi møter mennesker som neppe ville fått jobb i det virkelige liv, sier Antonsen.Det blir også gjensyn med Melonas-jentene, og Synnøve Svabøe overtar mobilen din i På tråden med Synnøve. Ibsen-året vil sette sitt preg på statskanalen, som viser fire skuespill av forfatteren denne høsten. NRK satser videre på dokumentarserier, med Røst, som gir oss innblikk i livet på den vakre øya i nord. Rune Obrestad og Erland Øverby har stått bak suksessene Campingliv og Sydenliv. Nå er de tilbake med Livet på kjøpesenteret, hvor turen går til Strømmen Storsenter og dets myldrende førjulshandel.Og til de mange som lurer på hvor det blir av Sopranos: Tony og gjengen er tilbake på NRK 8. september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer