Livet på grensen

– Kokain er uten tvil det som får pulsen til å øke mest

Når Beathe og hunden Nemo gjør narkofunn på Svinesund, bryter de ut i en ellevill lekestund. Kanskje ikke alltid like lett å skjønne for smugleren.

GODT JOBBA! Nemo og Beathe er partners in solving crime på Svinesund. Etter et narkofunn vanker det belønning på Nemo, og hva er bedre enn en lekestund med sin kompanjong? FOTO: Privat
GODT JOBBA! Nemo og Beathe er partners in solving crime på Svinesund. Etter et narkofunn vanker det belønning på Nemo, og hva er bedre enn en lekestund med sin kompanjong? FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Egentlig var Beathe hjelpepleier, men da to mannlige kollegaer i 1989 fortalte at de skulle begynne i tollvesenet, sa hun: «Så spennende! Kanskje det er noe for meg!».

32 år senere har hun beslaglagt et firesifret antall kilo narkotika på Svinesund og har ikke tall på hvor mange biler hun har vinket til side, for siden å finne skjulte lager av sigaretter, sprit eller narkotika:

– Det er morsomt å ta en trailer full av alkohol, eller en varebil du har spanet på lenge. Men når du driver med tjenestehund som meg, så står narkotika øverst på lista, sier Beathe Irene Nordeide.

– Vi lever jo for å gjøre funn, og når vi finner store partier med narkotika, er det snakk om enorme summer på det svarte markedet. Kokain er uten tvil det som får pulsen til å øke mest. Gateverdiene for 100 gram er jo mellom 35 og 55 tusen, og ett gram, som folk gjerne kjøper, koster mellom 650 og tusen kroner.

Kjent fra TV

Du kjenner henne fra serien «Toll» på TV2. Sammen med kollegaer på Svinesund og Gardermoen følger vi Beathe i arbeidet med å stanse smuglingsforsøk som er mer- og ofte mindre – vellykkede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer