Dessert

Kokoskake med mørk sjokolade

Kaken som smaker ekstra godt på tur.

Kokoskake med mørk sjokolade.
Kokoskake med mørk sjokolade. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert




Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen


Skjønn symbiose av kokos, lys sjokolade og mørk glasur. Godt å putte i tursekken.

150 g smør
200 g sukker
4 store egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g kokos
100 g hakket hvit sjokolade
1 dl h-melk

Glasur
200 g melis (eller mer)
100 g mørk sjokolade
litt ferdig espresso

Rør smør og sukker bløtt. Tilsett et egg av gangen og bland godt. Bland mel med bakepulver og rør det inn sammen med kokos, hakket hvit sjokolade og melk.
Kle en brødform med bakepapir og ha i deigen. Bak ved 175 grader i en time.

Avkjøl kaken og lag glasuren: Smelt sjokoladen sammen med litt smør og rør inn melisen til litt for tykk konsistens. Tilsett kaffe til glasuren er passe tykk. Dekk oversiden av kaken med et tykt lag glasur.

Kokoskake med mørk sjokolade.
Kokoskake med mørk sjokolade. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer