Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen
Skjønn symbiose av kokos, lys sjokolade og mørk glasur. Godt å putte i tursekken.
150 g smør
200 g sukker
4 store egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g kokos
100 g hakket hvit sjokolade
1 dl h-melk
Glasur
200 g melis (eller mer)
100 g mørk sjokolade
litt ferdig espresso
Rør smør og sukker bløtt. Tilsett et egg av gangen og bland godt. Bland mel med bakepulver og rør det inn sammen med kokos, hakket hvit sjokolade og melk.
Kle en brødform med bakepapir og ha i deigen. Bak ved 175 grader i en time.
Avkjøl kaken og lag glasuren: Smelt sjokoladen sammen med litt smør og rør inn melisen til litt for tykk konsistens. Tilsett kaffe til glasuren er passe tykk. Dekk oversiden av kaken med et tykt lag glasur.
