Instagram

Komiker gjør narr av jakten på det perfekte insta-moment

Ny Instagram-konto viser hvor komisk det kan se ut når vi forsøker oss på å ta det perfekte bildet.

GJØR ALT FOR DET PERFEKTE BILDET: Tre eksempler på helt normal oppførsel i 2020. FOTO: Skjermdump fra «Influencers in the wild»
GJØR ALT FOR DET PERFEKTE BILDET: Tre eksempler på helt normal oppførsel i 2020. FOTO: Skjermdump fra «Influencers in the wild» Vis mer
Publisert

I en verden hvor alt vi gjør skal dokumenteres i sosiale medier, har vi etter hvert blitt vant til å se folk ta selfier i de mest upassende situasjoner og folk som tilsynelatende ikke bryr seg om å bli fotografert på de merkeligste steder.

Nå viser en ny Instagram-konto hvor surrealistisk mange av disse situasjonene kan være.

For en knapp måned siden startet komikeren George Resch, også kjent som Tank Sinatra, kontoen «Influencers in the wild» som allerede har fått 1,5 millioner følgere.

Her får vi servert filmsnutter av folk som ramler ned fra gjerder, tryner i vannet og som trosser bitende kulde med kun ett mål for øye; det perfekte Instagram-bildet.

View this post on Instagram

Not today lady

A post shared by Tank Sinatra (@influencersinthewild) on

Villig til å sette seg i litt rare situasjoner

– Denne kontoen er latterlig morsom og setter veldig på spissen hva slags galskap av et samfunn vi lever i. Det får meg definitivt til å tenke på om jeg har sett like dum ut i noen situasjoner, ler Maren Høiem Borander (26).

Maren og kjæresten Martin Litwicki har to av Norges mest populære Instagram-kontoer, hvor de begge deler nydelige fotografier fra parets mange reiser.

Selv om hun nok kommer inn under det mange vil definere som en typisk influenser, har Maren ikke noe imot den amerikanske komikerens fremstilling av «influensere i det fri».

– Det må gå an å ha litt selvironi på det. Som influenser tenker man ofte på hvordan bildet og sluttresultatet vil se ut, så da er man villig til å sette seg i litt rare situasjoner underveis. Men denne Instagram-kontoen viser jo virkelig hvor rart det er å leve via sosiale medier og hvor annerledes man poserer og oppfører seg kun for å kunne legge ut et fint bilde på internett, sier hun.

– Den gjør det jo også enklere å forstå at noens Instagram-profil ikke nødvendigvis er personens virkelighet.

Maren forteller at hun selv ofte har blitt flau i situasjoner hvor hun skal filme en story eller en video i offentligheten, men at hun allikevel har klart å lide seg gjennom det.

SELVIRONI: - Kontoen får meg definitivt til å tenke på om jeg har sett like dum ut i noen situasjoner, sier Maren Høiem Borander. FOTO: Privat
SELVIRONI: - Kontoen får meg definitivt til å tenke på om jeg har sett like dum ut i noen situasjoner, sier Maren Høiem Borander. FOTO: Privat Vis mer

– Jeg er fortsatt ikke helt komfortabel med det. Den rareste situasjonen jeg har vært i er vel den gangen jeg var på seiltur sammen med familien og hadde en avtale om at jeg skulle legge ut bilder for et samarbeid. Det endte opp med at pappa var fotografen og vi hadde photoshoot ute på en holme, ler hun.

– Det var veldig rart, men pappa syntes heldigvis dette var veldig gøy så det var win-win!

Beskylder instagrammere for ødelagt natur

At mange går veldig langt for å ta det ultimate Instagram-bildet har vi sett utallige eksempler på de siste årene.

Ifølge en amerikansk studie omkom 259 mennesker mellom 2011 og 2017 i et forsøk på å ta en ekstrem selfie, flere av dødsfallene skyldes fall fra bygninger og fjell. Tallet antas imidlertid å være høyere og hvor mange mennesker som har skadet seg i et forsøk på å ta den perfekte selfien vites ikke.

Influensere har også blitt beskyldt for å ødelegge vakre naturperler, da enkelte tar seg inn på avstengte områder og fordi foto fra de mest populære instagrammerne trekker til seg horder av andre mennesker.

I fjor opplevde bergene ved Lake Elsinore i California en såkalt superblomstring av oransje valmuer. Fenomenet tiltrakk seg titusener av fotolystne turister som i en periode oversvømmet Instagram med foto av seg selv liggende eller stående i de vakre blomsterengene.

Den store flokken av mennesker førte ikke bare til nedtrampede og ødelagte blomster, myndighetene fryktet også at det ville føre til permanente skader i naturreservatet. De så seg derfor nødt til å stenge av hele området til blomstringen var over.

View this post on Instagram

That’s a GOOD friend #contentculture Submitted by @sascha.mth)

A post shared by Tank Sinatra (@influencersinthewild) on

Gjelder slett ikke bare influensere

Men selv om kontoer som «Influencers in the wild» viser alt det sprø influensere gjør for å få tatt et bra bilde, er nok ikke «mannen i gata» stort bedre.

Ofte lar vi oss inspirere av de mest populære influenserne og forsøker å ta lignende bilder selv, om det så er hoppende på toppen av et fjell eller klassikeren «bein ved bassenget».

Reiseblogger og ivrig instagrammer Maria Ebbestad (35) synes også at «Influencers in the wild» er en helt fantastisk konto.

– Jeg tror de fleste som bruker sosiale medier aktivt kan kjenne seg igjen i denne, enten du definerer deg som influenser eller ikke. For å få likes og oppmerksomhet jager vi etter de kuleste bildene, enten man legger ut reisebilder, mote, humor eller sminke. Vi går stadig lenger som vi ser noen gode eksempler på, på denne instagram-kontoen, sier hun.

IKKE FLAUT: Maria bryr seg lite om hva andre måtte mene om henne når hun tar bilder til Instagram. Et favorittmotiv er yogaposisjoner på eksotiske steder. FOTO: Privat
IKKE FLAUT: Maria bryr seg lite om hva andre måtte mene om henne når hun tar bilder til Instagram. Et favorittmotiv er yogaposisjoner på eksotiske steder. FOTO: Privat Vis mer

Kan se litt rart ut for andre

Selv lar hun seg ofte inspirere av reisebilder på Instagram, noe som fører til at bucketlisten over steder hun vil besøke vokser seg stadig lengre.

– Jeg lagrer bilder fra steder jeg ønsker å besøke ut ifra bildene jeg finner på Instagram. Når jeg skal bestille nye turer tar jeg de frem før jeg bestemmer neste destinasjon. Instagram har gjort at jeg nå har fått en myyyye større liste på hvor jeg ønsker å reise. Tidligere var det kun reisemagasiner og reiseprogrammer jeg brukte som inspirasjon.

– Vi reiser nok også mer til «fine steder» med gode locations for å få bilder som vi deler på sosiale medier.

Maria sier hun ikke blir så lett flau over å ta selfies i offentligheten, men innrømmer at det noen ganger nok kan se litt merkelig ut for andre.

– På veldig mange av bildene mine sitter jeg med ryggen til i yogaposisjon og for andre er det klart at dette kan se veldig rart ut. Og når jeg står en halvtime i kø på Trolltunga med 50 andre for å få bilde på tuppen så ser jeg jo ironien og innser at vi er ganske koko, smiler hun.

– Vi har på en måte ikke vært det om vi ikke har dokumentert det. På en annen side, nå har jeg vært på toppen, og bildet ble helt rått!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer