Kultur

Komisk sommer

Sommeren står i komikkens tegn her til lands. Her er noen av høydepunktene denne sommeren.

Publisert
Sist oppdatert


Tønsberg forvandles til komediens hovedstad om sommeren. Noen av Norges beste standup-komikere avløser hverandre sommeren gjennom med lattermilde forestillinger og skarp komikk. I år gjestes byen blant annet av NRKs Anne-Kat. Hærland, hvis forestilling «Tatt av vinen» allerede har gått for fulle hus på Latter i Oslo. Premieren på Tønsberg-utgaven av showet er 12. juli.

Dagfinn Lyngbø har i vår vært på turné med forestillingen «Ka e vitsen?», og i sommer blir også han å finne i Tønsberg fra 22. juni til 8. juli. Både han og frøken Hærland har sine forestillinger på Rica Hotell Klubben.

Raske Menn og forestillingen «The fast Show» gjester Oseberg Kulturhus i Tønsberg fra 22. juni til 14. juli. Også den kjente duoen Kjetil & Kjartan skal vise sine komiske ferdigheter i Tønsberg i sommer, de spiller i alt ni show på Esmeralda fra 13.-29. juli.

I Oslo er det «Bye & Rønning prøver keiserens nye klær» som stikker av med mye av oppmerksomheten. Showet spilles på utescenen på Latter på Aker brygge i perioden 2. juni til 8. juli. Klubbscenen på Latter er stengt for sommeren, det samme gjelder Reis Deg Komikerklubb på Lille.

I Stavern treffer vi Gustav Nilsen, Lisa Tønne og Terje Sporsem denne sommeren. 5. juli har de premiere på showet «Vi tre er ikke Romeo og Julie»,som spilles fem dager i uka på Hotel Wasilioff, frem til 29. juli.

Sommerrevyen på Hønefoss har i år fått tittelen «Helt på tuppa». Her treffer du blant andre velkjente Jonas Rønning. Om det blir med eller uten megafon, vites ikke. Revyen er allerede i gang, og mange av forestillingene er utsolgt. Vil du sikre deg en billett, kjøpes disse fra ringbillett.no.

Fredrikstad er stedet for deg som trenger å øve opp lattermusklene. I løpet av sommeren kommer både Tommy Steine, Kristian Valen og andre vittigperer til Østfold-byen. Full oversikt over arrangementene finner du her.

Men: du trenger ikke nødvendigvis dra til byen for å få med deg sommerhumoren. I lille Ulsteinvik arrangeres for eksempel Skjemtegaukfestivalen 14. og 15. juli, og festivalen får blant annet besøk av standup-komiker og tidligere programleder Christer Torjussen, sammen med for eksempel Yngve Skomsvoll.Anne-Kat. Hærland er i Tønsberg i sommer.
Anne-Kat. Hærland er i Tønsberg i sommer. Vis mer
... og det er også Dagfinn Lyngbø.
... og det er også Dagfinn Lyngbø. Vis mer
... og Raske Menn.
... og Raske Menn. Vis mer
... og Kjetil og Kjartan også.
... og Kjetil og Kjartan også. Vis mer
I Oslo treffer du Bye & Rønning i sommer.
I Oslo treffer du Bye & Rønning i sommer. Vis mer
Mens Gustav Nilsen, Lisa Tønne og Terje Sporsem underholder i Stavern.
Mens Gustav Nilsen, Lisa Tønne og Terje Sporsem underholder i Stavern. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer