Endometriose:

- Kommentarer om babyer blir til stikk og sår

På morsdagen, da sosiale medier var oversvømmet av lykkelelig mødre, valgte Tonje og William å gå ut med en bønn om at folk tenker seg om før de spør: skal dere ha barn snart?

VALP: I prosessen med å prøve å få barn, fant Tonje og William ut at de ville ha en valp mens de venter. Den gir dem mye glede og lek i hverdagen. FOTO: Privat
VALP: I prosessen med å prøve å få barn, fant Tonje og William ut at de ville ha en valp mens de venter. Den gir dem mye glede og lek i hverdagen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg vil også klage over morgenkvalme og et rotete hjem, sier Tonje Hansen.

– Vi ønsker oss våkenetter og bæsjebleier, ja alt det som følger med å få barn, legger William Nilsen til.

Paret har vært samboere siden september 2016, nå har de kjøpt hus i landlige omgivelser på Lierskogen utenfor Drammen. Drømmen er løpende barneføtter gjennom huset. Da de bestemte seg for å prøve å få barn, hadde paret ingen anelse om hvor vanskelig alt skulle bli.

Planla å stifte familie

Tonje og William trivdes med bilferier i Norge, også før koronapandemien. På vei hjem etter en flott sommerferie i 2017, begynte de å snakke om barn og familie. De ble enige om at de ønsket seg tre barn.

– Jeg var hos gynekologen for en rutinekontroll, der fortalte jeg at vi hadde prøvd å få barn i ti måneder uten at jeg hadde blitt gravid, forteller Tonje.

– Da gynekologen hørte dette, anbefalte hun at vi søkte hjelp.

William forteller at de kjente lite til tematikken rundt ufrivillig barnløshet og IVF-behandling, det var ingen i deres omgangskrets som hadde snakket om hjelp til å bli gravide. Paret var enige om at de ville utredes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer