Usunt kroppsfokus

Komplimentene haglet da Trine Lise hadde det som verst

- Det var den min mest usunne vektnedgang noensinne.

USUNT KROPPSFOKUS: Trine Lise Olsen var lenge misfornøyd, men har endelig slått seg til ro med at kroppen hennes er bra nok. Det viktigste er å finne en balanse som passer den enkelte. FOTO: Andreas Fadum/Se og Hør
USUNT KROPPSFOKUS: Trine Lise Olsen var lenge misfornøyd, men har endelig slått seg til ro med at kroppen hennes er bra nok. Det viktigste er å finne en balanse som passer den enkelte. FOTO: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Trine Lise Olsen (47) har gjort seg bemerket som en komiker med bein i nesa og som gjerne byr på seg selv. Deltakelsen i første sesong av 16 ukers helvete i 2022, viste at hun har hatt usikkerhet rundt kroppen, og var villig til å ta i et tak for å bedre helsen sin.

I et intervju med KK i fjor fortalte komikeren om en traumatisk barndom, og hvorfor det er viktig med åpenhet. At hun ble forsøkt voldtatt som barn, voldtatt som 19-åring og flyttet mellom fosterhjem fra hun var syv år, er noe hun bærer med seg resten av livet. Men etter å ha bearbeidet traumene, har hun sett verdien av å snakke åpent om det.

Etter fjorårets 71 grader nord-deltakelse, var hun ikke redd for å rette fokus mot klesleverandørers størrelser som er egnet for visse kroppsfasonger. Olsen og flere av kjendisdeltakerne gikk hardt ut mot Helly Hansen som leverte klær til programmet.

Klærne passet ikke kroppen hennes, og hun hadde med egne turklær til innspillingen. Hun er kritisk til rammene samfunnet og klesbransjen setter og som bidrar til å øke et kroppspress som for mange er urealistisk.

– Om vi bare ­hadde visst hvor mye finere vi er for andre enn vi tror vi er, ville vi hatt det mye bedre med oss selv, sa hun i et intervju med KK etter innspillingen av 16 ukers helvete.

Igjen viser hun at åpenhet er viktig da hun nylig delte et personlig innlegg på Instagram.

– Aldri fått mer oppmerksomhet fra menn

I innlegget åpner 47-åringen opp om eget kroppsfokus. Selve bildet i innlegget er tatt på et tidspunkt i livet da hun var veldig langt nede psykisk. Hun gikk gjennom et brudd og hadde rast ned i vekt på kort tid. Hun hadde ikke lagt merke til vektnedgangen selv, før hun merket at bikinitrusa var blitt altfor stor.

«Her er jeg på det tynneste jeg har vært i voksen alder, jeg hadde fått hjertet knust og var ekstremt deppa. Mest usunne vektnedgang noen gang for jeg var rett og slett ulykkelig», skriver komikeren i det alvorspregede innlegget.

Aldri før hadde hun fått så mange komplimenter for kroppen sin, og aldri før hadde hun fått så mye oppmerksomhet fra menn. Det gjorde at hun kjente på at hun alltid måtte tilbake dit, men kroppen hennes ønsker ikke å være der.

«Det koster mer enn jeg er villig til å betale. Jeg vil ikke leve sånn jeg må for å være så tynn. Nå er jeg eldre og tyngre, men har det bra med meg selv.»

Trine Lise forteller til KK at det viktigste grepet hun har tatt for å bli komfortabel i sin egen kropp, har vært å være med i 16 ukers helvete. Alt skal ha endret seg etter det – hun fant balansen mellom mat, trening og fest.

– Forpliktelsen til meg selv og til å se hvor rå kroppene våre egentlig er, så sammensatt og sterk. Jeg ville meg selv vel, og det endret hjertet og hodet mitt.

PERSONLIG INNLEGG: Trine Lise skriver til bildet at hun ikke hadde lagt merke til vektnedgangen før hun oppdaget at bikinitrusa var blitt for stor. FOTO: Skjermdump Instagram/@trinelisesapmi
PERSONLIG INNLEGG: Trine Lise skriver til bildet at hun ikke hadde lagt merke til vektnedgangen før hun oppdaget at bikinitrusa var blitt for stor. FOTO: Skjermdump Instagram/@trinelisesapmi Vis mer

Enorm respons

«Håper du bruker tid på å finne balansen din uansett størrelse, og lærer deg å ville deg selv vel, for det fortjener vi alle» avslutter hun innlegget med.

Responsen på innlegget har vært enorm, og i kommentarfeltet strømmer det inn med kjærlighet og støtteerklæringer.

«Tynn= fin-temaet, er noe vi bør fronte mer! For det er faktisk ikke slik at alle «større» mennesker er deppa, og alle «tynne» har det fint … digger at du snakker høyt om dette ❤️» skriver én.

«Takk for at du deler, fine» skriver artist Jorun Stiansen engasjert.

Trine Lise sier til KK at den elleville responsen på innlegget forteller at dette er et betent tema som dermed er viktig å snakke om.

– Det er ikke størrelsen vår som sier om vi er sunne eller ikke. Jeg har aldri hatt det bedre med meg selv og egen kropp, sier hun og legger til at det betyr ikke at hun synes selv at hun er fin og sexy hver dag, men hun føler seg gjerne fin nok, og det er nok for henne.

Det er opp til den enkelte å ta vare på kroppen sin best mulig, for den skal tross alt vare livet ut.

– Jeg har ikke sånn kroppsfasong som er in på Instagram, men kroppen min er en maskin, og jeg er så stolt av alt den har tålt og vært igjennom. Den stiller opp for meg selv om jeg er 10 kg tyngre eller ikke. Så da må jeg være fornøyd, tenker jeg!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer