Alec Baldwin og skyteulykken:

Kona skutt på filmsettet: – Vi savner deg Halyna

Mannen til Halyna Hutchins mener skuespiller Alec Baldwin prøver å legge skylden på andre for konas død. Nå krever enkemannen erstatning.

SAVN: Filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt under innspillingen av filmen «Rust». Skuespiller Alec Baldwin holdt i pistolen, og Hutchins enkemann Matthew krever nå erstatning, på vegne av seg selv og sønnen. FOTO: Skjermdump Instagram/@mhutchins777
SAVN: Filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt under innspillingen av filmen «Rust». Skuespiller Alec Baldwin holdt i pistolen, og Hutchins enkemann Matthew krever nå erstatning, på vegne av seg selv og sønnen. FOTO: Skjermdump Instagram/@mhutchins777 Vis mer
Publisert

Det var en skuespiller i sjokk som for sammen utenfor politistasjonen i Santa Fe i New Mexico i oktober 2021. Bildet viser Alec Baldwin som akkurat har skjønt at han har drept en kollega, med en pistol han selv hevder han trodde var trygg.

Mye har vært skrevet om ulykken under innspillingen av Western-filmen «Rust», og den kjente skuespilleren mener han tok imot det som skulle vært en såkalt «cold gun», altså en pistol uten ammunisjon og løsskudd.

Det tragiske utfallet var uansett at filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt av pistolen som Baldwin holdt i, og døde av skadene.

PÅ JOBB: Filmfotograf Halyna Hutchins var respektert i bransjen. Hun ble skutt på settet og døde av skadene. Skuespiller Alec Baldwin holdt i pistolen som tok livet av henne. FOTO: SWEN STUDIOS/REUTERS/NTB
PÅ JOBB: Filmfotograf Halyna Hutchins var respektert i bransjen. Hun ble skutt på settet og døde av skadene. Skuespiller Alec Baldwin holdt i pistolen som tok livet av henne. FOTO: SWEN STUDIOS/REUTERS/NTB Vis mer

Baldwin har siden hevdet sin uskyld, og sier han handlet i god tro da han tok imot pistolen fra en av fagfunksjonene på settet. Han nekter for å ha trykket på avtrekkeren, og sier han ikke visste at pistolen inneholdt skarp ammunisjon. I et intervju med ABC News i desember 2021, sa Baldwin at han ikke personlig føler skyld for ulykken, skriver People:

– Noen bærer ansvar for det som skjedde, og jeg kan ikke si hvem, men jeg vet at det ikke er meg. Jeg mener, Gud skal vite at om jeg følte at det var min skyld, kunne jeg tatt livet av meg, om jeg følte det var min skyld. Jeg sier ikke det med lett hjerte.

TRAGEDIE: Filmen Rust ble spilt inn på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, hvor filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt. Skuespiller Alec Baldwin holdt i rekvisittpistol som tok livet av henne, men mener han er uskyldig. FOTO: NTB
TRAGEDIE: Filmen Rust ble spilt inn på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, hvor filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt. Skuespiller Alec Baldwin holdt i rekvisittpistol som tok livet av henne, men mener han er uskyldig. FOTO: NTB Vis mer

Møtte ektemannen og sønnen

Etter tragiedien møtte Baldwin Halynas ektemann og den åtte år gamle sønnen, og skal ha uttrykt sin fortvilelse over tapet av Halyna.

Men Hutchins' enkemann er ikke enig i at Baldwin er uten skyld. I midten av februar 2022 sendte Matthew Hutchins inn en klage på vegne av seg selv og parets nå ni år gamle sønn, skriver People.

I klagen hevder Hutchins at Baldwin «uaktsomt skjøt og drepte Halyna Hutchins». Hutchins advokat Brian Panish sa til NewsNation's samme uke at de etterlatte leter etter svar. Han fremholdt at Baldwin «forårsaket død og var uaktsom» og at ulykken aldri hadde trengt å skje. Han la til at Alec Baldwin prøver å legge skylden over på andre.

«Han tar ikke ansvar. Han legger skylden på andre, til tross for at om han ikke hadde skutt, ville Halyna fortsatt vært her i dag».

– Usanne påstander

Baldwins advokat kaller alle påstander om at Baldwin har vært uaktsom, for «fullstendig usanne». I en uttalelse gjentar han at Baldwin, Halyna Hutchins og resten av crewet stolte på at de profesjonelle på settet overleverte Baldwin en «cold gun»:

«Skuespillere må kunne stole på våpenansvarlige, rekvisitører og regiassistenter, snarer enn å skulle avgjøre på egen hånd om et våpen er trygt».

TRAGEDIE: Skuespiller Alec Baldwin mener andre har skylden for at han han fikk en ladd pistol i hendene på filmsettet. FOTO: Angela Weiss / AFP/NTB
TRAGEDIE: Skuespiller Alec Baldwin mener andre har skylden for at han han fikk en ladd pistol i hendene på filmsettet. FOTO: Angela Weiss / AFP/NTB Vis mer

Krever erstatning

Ifølge enkemannens klage krever Halynas etterlatte erstatning for utgifter til rettssak og begravelse, samt kompensasjon for «tap av kjærlighet, vennskap, trøst, omsorg, assistanse, beskyttelse, hengivenhet, samfunn, veiledning, opplæring, assistanse og moralsk støtte».

Matthew Hutchins er ventet å gi sitt første TV-intervju den 24. februar 2022, med Today.

Politiet i Santa Fe har foreløpig ikke siktet noen i saken. I intervjuet i desember 2021 sa Alec Baldwin at det var usannsynlig at han ville bli anklaget for noe kriminelt, og at han fortsetter å samarbeide med politiet.

– Jeg har ikke noe å skjule, sa Baldwin.

Han la til at han «ville gjort hva som helst for å ha det som skjedde ugjort».

På sin instagram får Halynas enkemann støtte og kjærlighet, og selv skriver enkemannen under et bilde av familien:

«Vi savner deg, Halyna».

SAVN: Matthew Hutchins og sønnen, sammen med kona Halyna, som omkom på filmsettet etter en ulykke med et rekvisittvåpen. FOTO: Skjermdump instagram/@mhutchins777
SAVN: Matthew Hutchins og sønnen, sammen med kona Halyna, som omkom på filmsettet etter en ulykke med et rekvisittvåpen. FOTO: Skjermdump instagram/@mhutchins777 Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer