Alec Baldwin og skyteulykken:

Kona skutt på filmsettet: – Vi savner deg Halyna

Mannen til Halyna Hutchins mener skuespiller Alec Baldwin prøver å legge skylden på andre for konas død. Nå krever enkemannen erstatning.

SAVN: Filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt under innspillingen av filmen «Rust». Skuespiller Alec Baldwin holdt i pistolen, og Hutchins enkemann Matthew krever nå erstatning, på vegne av seg selv og sønnen. FOTO: Skjermdump Instagram/@mhutchins777
SAVN: Filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt under innspillingen av filmen «Rust». Skuespiller Alec Baldwin holdt i pistolen, og Hutchins enkemann Matthew krever nå erstatning, på vegne av seg selv og sønnen. FOTO: Skjermdump Instagram/@mhutchins777 Vis mer
Publisert

Det var en skuespiller i sjokk som for sammen utenfor politistasjonen i Santa Fe i New Mexico i oktober 2021. Bildet viser Alec Baldwin som akkurat har skjønt at han har drept en kollega, med en pistol han selv hevder han trodde var trygg.

Mye har vært skrevet om ulykken under innspillingen av Western-filmen «Rust», og den kjente skuespilleren mener han tok imot det som skulle vært en såkalt «cold gun», altså en pistol uten ammunisjon og løsskudd.

Det tragiske utfallet var uansett at filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt av pistolen som Baldwin holdt i, og døde av skadene.

Baldwin har siden hevdet sin uskyld, og sier han handlet i god tro da han tok imot pistolen fra en av fagfunksjonene på settet. Han nekter for å ha trykket på avtrekkeren, og sier han ikke visste at pistolen inneholdt skarp ammunisjon. I et intervju med ABC News i desember 2021, sa Baldwin at han ikke personlig føler skyld for ulykken, skriver People:

– Noen bærer ansvar for det som skjedde, og jeg kan ikke si hvem, men jeg vet at det ikke er meg. Jeg mener, Gud skal vite at om jeg følte at det var min skyld, kunne jeg tatt livet av meg, om jeg følte det var min skyld. Jeg sier ikke det med lett hjerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer