Alkohol i konfirmasjon

Konfirmasjon: Alkohol eller ikke?

Konfirmasjoner følger stort sett de samme tradisjonene fra år til år. Også når det gjelder hvilket spørsmål som diskuteres aller mest i forkant av selskapet: Bør konfirmasjonen være alkoholfri, eller er det greit med et glass vin til maten?

ALKOHOLFRI KONFIRMASJON? Ja, mener alkovettorganisasjonen Av-og-til. Nordmenn flest er stort sett enige. Foto: NTB
ALKOHOLFRI KONFIRMASJON? Ja, mener alkovettorganisasjonen Av-og-til. Nordmenn flest er stort sett enige. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er én ting alle, uten unntak, lurer på når vi har planleggingsmøter i forkant av en konfirmasjon: Skal det serveres alkohol eller ikke?

Det forteller Kjetil Eide, direktør ved Reenskaug hotell i Drøbak. Hotellet har i flere tiår vært et populært selskapslokale for konfirmasjoner. Som regel arrangerer de omtrent 15 konfirmasjonsselskaper i året, men i år har de booket hele 28 konfirmasjoner fordelt på vår og høst.

- Det blir alltid litt diskusjoner fram og tilbake om selskapet skal være alkoholfritt eller ikke, dette er åpenbart noe veldig mange er usikre på. Mange spør meg hva som er mest vanlig, og da svarer jeg som sant er at de fleste velger alkoholfri konfirmasjon, sier Eide.

Alkoholfritt mest vanlig

I en spørreundersøkelse utført i 2022 av alkovettorganisasjonen Av-og-til, svarte 67 prosent at de ikke drakk alkohol sist gang de feiret en konfirmasjon. Ni prosent svarte at de drakk ett til to glass, mens tre prosent svarte at de drakk tre til fire glass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer