Født uten bremser:

Koronapandemien ga Bjørg (47) nødvendig ro

Årene mellom 2015 og 2018 husker Bjørg lite av, men verken tempo eller bekymringer roet seg ned. På sensommeren 2018 ble et brudd med daværende kjæreste den berømte dråpen.

TUNGE DAGER: Summen av stress, bekymringer og frykt gjorde dagene tunge. Det fortalte ikke Bjørg til noen. Utad var hun superkvinnen som fikset alt. FOTO: Privat
TUNGE DAGER: Summen av stress, bekymringer og frykt gjorde dagene tunge. Det fortalte ikke Bjørg til noen. Utad var hun superkvinnen som fikset alt. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Livet var for meg, som for mange andre, det gikk på full gass. Jeg var gift, fikk tre tette barn og jobbet 100 prosent som toller på Svinesund, forteller Bjørg Sofie Jacobsen (47).

Hun er oppvokst på gård, og tok over barndomshjemmet i 2005. Ekteskapet gikk i bølgedaler, og endte med separasjon i 2014 med påfølgende skilsmisse.

– I løpet av 14 dager ble jeg separert, mistet pappaen min til kreft og skulle undersøke en kul i brystet. En turbulent separasjonstid fulgte, og omsorgen for barna var det viktigste for meg. Kulen i brystet var heldigvis ufarlig.

Skjønte ikke at det var angst

Allerede i 2012 begynte Bjørg å ha noe hun kaller «klaustrofobiske episoder». Det kom gjerne om natten, og svært sjelden hjemme. Når mørket senket seg, selv om det var lyst inne, kunne Bjørg kjenne på følelsen av ikke å få puste. Hvis dette skjedde om natten, styrtet hun mot nærmeste vindu og hang ut av det for å få luft. Eller hun løp ut, brukte nødutgangen om nødvendig, for å tilbringe resten av natten utendørs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer