Elin Kjos

Kreftsyke Elin (32) barberte vekk håret - det samme gjorde tvillingsøsteren

«Altså, hår spiller ingen rolle, men fy søren så fine dere er med raket hode!» skriver Instagram-følger til treningsprofil Elin Kjos.

ELIN KJOS: I mai 2021 lot den svenske treningsprofilen Elin Kjos de blonde lokkene falle. Hun er fortsatt under behandling for lungekreft-sykdommen i mars 2020. VIDEO: Instagram / @elin.kjos Vis mer
Publisert

For ett år siden, i mars 2020, fikk den sporty og aktive svenske treningsprofilen og bloggeren Elin Kjos (32) påvist lungekreft med spredning, etter at det ble funnet en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes.

Siden den gang har hun kjempet en knalltøff kamp, og har vært åpen med følgerne sine om den vanskelige perioden og vonde sykdommen.

Tvillingsøsteren shavet bort håret i solidaritet

I begynnelsen av mai 2021 valgte Elin å klippe av seg håret, og delte det sterke øyeblikket på Instagram-kontoen sin.

Det var tvillingsøsteren Ida Kjos som klippet og shavet henne, i tillegg til andre familiemedlemmer, og Elin hadde hele familien rundt seg under seansen. Blant andre niesen Lykke på fire år, som satt på tantens fang mens lokkene falt.

Få dager senere delte Elin flere bilder på Instagram, som viste at tvillingsøsteren Ida i solidaritet også har valgt å barbere bort alt håret.

«The power of LOVE - Det finnes knapt ord som beskriver det min fantastiske tvillingsøster gjorde i går. Der du går, der går jeg, sa hun, og rakte av seg alt håret. Uendelig kjærlighet og et bånd sterkere enn noe annet. Vi går sammen gjennom alt, min elskede søster Ida. Nå og for alltid», skrev hun til bildene av de flotte søstrene side om side.

Naturlig nok har tvillingsøstrene fått masse kjærlighet i kommentarfeltet, og samtlige hyller dem for den rørende seansen.

«En kjempekriger, et fantastisk forbilde og en inspirasjon. Takk for motet ditt! All kjærlighet til dere».

«Om dette ikke er grenseløs kjærlighet og solidaritet, så vet ikke jeg hva det skulle være! Livet ditt kommer til å bli en film, som kommer til å handle om hvordan du overvant kreften».

«Altså, hår spiller ingen rolle, men fy søren så fine dere er med raket hode».

Har fryst ned eggstokken

Selv om Elin har fått en dødsdom, lar hun seg ikke stoppe. Hun er fremdeles svært aktiv, og deler treningstips og inspirasjon både på sosiale medier og gjennom nettsiden sin.

«Jeg aksepterer diagnosen, men ikke prognosen», har hun tidligere gitt uttrykk for at er blitt mottet hennes, ifølge svenske Expressen.

I likhet med tvillingsøsteren Ida, som er mor til to, ønsker også Elin en gang i fremtiden å kunne bli mor. Derfor har hun valgt å fryse ned eggstokken.

- Bare noen dager seinere opererte jeg bort min eggstokk for at den ikke skulle skades av cellegiften. Nå er den nedfryst på et laboratorium, så om jeg blir frisk ... når jeg blir frisk kommer de til å operere den inn igjen, sa Elin til svenske Expressen i september 2020, et halvt år etter at hun fikk kreftdiagnosen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer