Elin Kjos:

Kreftsyke Elin: - De har ikke mer å tilby

Om røntgenbildene ikke viser bedring, drar hun til en kreftklinikk i Tyskland i sommer.

ÅPNER SEG: Den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos åpner seg om kreftbehandlingen i en ny episode av podkasten sin. Foto: Skjermdump fra Instagram
ÅPNER SEG: Den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos åpner seg om kreftbehandlingen i en ny episode av podkasten sin. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (34) fikk livet sitt fullstendig snudd på hodet for et par år siden. En lengre tids hoste viste seg å være uhelbredelig lungekreft, og legene fant en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes.

Siden den gang har Kjos delt åpent om kreftsykdommen sin, og i den nyeste episoden av podkasten «Systrarne Kjos» deler hun nye detaljer.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hostet i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

I podkasten, som hun har sammen med tvillingsøsteren Ida, kommer det frem at om ikke røntgenbildene viser forbedring, avsluttes studiene som gjøres og behandlingen hun får på sykehuset hjemme i Sverige.

- Det er det som er så kjipt, for de har ikke mer å tilby der. Det finnes ingen annen behandling eller studie der. De har ingenting mer til meg, forteller Kjos åpenhjertig i podkasten.

- Gråt hele veien

Søstrene Kjos var nylig på ferie i Tyrkia med familien.

I podkastepisoden forteller hun om den store kontrasten mellom å ligge på stranden i Tyrkia og sole seg, til plutselig å være tilbake i Sverige og få behandling mot kreft.

Dagen hun skulle få ny behandling ville egentlig moren kjøre henne til sykehuset, men det ønsket ikke Kjos.

- Jeg tok en taxi, og jeg tar jo bare taxi når jeg skal på sykehuset for behandling. Så jeg satt og gråt hele veien. Jeg vet ikke hvorfor, men det var vanskelig, for jeg visste jo ikke om det var min siste behandling eller ikke. Det kan jo fort ha vært det. Jeg fikk en følelse av at «this is it».

Helt siden Kjos fikk kreftdiagnosen har hun kjempet en tøff kamp, og vært gjennom flere behandlinger. Om røntgenbildene ikke viser bedring, drar hun til et kreftklinikk i Tyskland i sommer.

- For noen år siden hadde jeg tenkt: «fy fader, skal jeg bruke sommeren min på det». Det er ikke så gøy å være en måned på en kreftklinikk i Tyskland, men det har jo blitt livet mitt. Hva skal jeg gjøre med det, det er sånn det er bare, fortsetter Kjos.

Positiv

Det var i starten av juni at Kjos delte den nedslående beskjeden om at svulsten har vokst og strålingen ikke har gjort det den skal.

Hun påpekte likevel at hun har det bra, tross situasjonen.

- Om jeg skulle dø i morgen, så vet jeg at jeg er lykkelig. Så klart vil jeg leve i 50 år til, men jeg er i hvert fall lykkelig og har det bra nå, fortalte hun i en episode av podkasten.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer