Livvakt:

Kristin har fulgt kongefamlien tett i 33 år

Men dette møtet med folkekongen Olav skiller seg fra resten av hverdagene.

LIVVAKT: Kristin Worpvik (59) er god til å skyte og trener jevnlig på blant annet nærkamp, taktikk og førstehjelp. Det kreves nemlig i jobben som livvakt for kongefamilien. FOTO: ASTRID WALLER
LIVVAKT: Kristin Worpvik (59) er god til å skyte og trener jevnlig på blant annet nærkamp, taktikk og førstehjelp. Det kreves nemlig i jobben som livvakt for kongefamilien. FOTO: ASTRID WALLER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaptein politikonstabel Kristin Worpvik ber om tillatelse til å utføre Hærens Jegerskole sin opptaksprøve i tårnhopp

– Jeg vil ikke høre fornavnet ditt!

– Kaptein politikonstabel Worpvik!

Slik gikk det for seg da en ung Kristin Worpvik skulle hive seg ut av tårnet under sin videreutdanning etter Politiskolen i 1986. Kristin gjennomførte et av de aller første kursene for å bli en del av utrykningsenheten (UEH) som ble etablert i alle politidistrikt i Norge. Lite visste hun på dette tidspunktet at hun hadde en livvaktskarriere foran seg.

Møtet med Kong Olav

I 1989 er verden i en overgang mellom kald krig og fred. Muren faller i Berlin og her hjemme har politiet fullt søkelys på blitzmiljøet.

Kristin har på dette tidspunktet jobbet i politiet i fire år, og har brukt årene på å ta kurs i blant annet førstehjelp og sanitet, objekt-vakthold og kortesjekjøring, vært veileder for aspiranter, samt etterforskning i en kort periode. Så kommer spørsmålet: Kan hun tenke seg å jobbe i politieskorten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer