Kultur

Kritiserer NRK-ledelsen

NRK lanserer NRK3 - de ansatte raser over dårlig informasjon.

Nyhetsdirektør Gro Holm mener de ansatte er tilstrekkelig informert om kanalplanene. Foto: NRK
Nyhetsdirektør Gro Holm mener de ansatte er tilstrekkelig informert om kanalplanene. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I helgen meldte VG at både TV 2 og NRK har planer om å utvide kanaltilbudet. NRK skal etter sigende lansere NRK3, en kanal blant annet for nyheter og dokumentarer, i begynnelsen av 2007. Nå er de ansatte i NRK opprørt over dårlig informasjon.

- Vi er verken informert eller involvert, sier NRKJ-leder Leif-Kjartan Bjørsvik i et brev til ledelsen. Han finner det svært betenkelig at NRKs ansatte blir informert om driften via andre medier.

NRK2 skal etter planen gjøres om til en ren barnekanal, mens NRK1 fortsatt skal være en public service-kanal.

- Gjennom to aviser er vi som jobber i NRK de siste ukene blitt kjent med planene om å lage en tredje tv-kanal. I VG lørdag 11. februar kommer det fram at planene er ganske konkrete. Målet er visst at kanalen skal være på lufta fra årsskiftet. Eieren vår er informert. Men de ansatte i NRK er ikke informert eller involvert, skriver Leif-Kjartan Bjørsvik og NRKJ-nestleder Pål Hansen i et innlegg på NRKs intranett Torget.

Bjørsvik og Hansen mener NRK-ledelsen har tenkt for mye på å gjøre strategiske valg i forhold til konkurrentene, og i prosessen glemt sine egne ansatte.

- Sitronen er tom. Folk springer raskere og raskere for å fylle sendingene i de mange kanalene og på plattformene vi allerede har. Journalistisk vaker vi stort sett på vannflaten og flyter på fellesstoff og hendinger innenlands og utenlands. Det er sjelden tid og penger til å dykke under overflaten, skriver Leif-Kjartan Bjørsvik og Pål Hansen.

Nyhetsdirektør Gro Holm avviser kritikken fra de ansatte.
- De ansatte er informert om ledelsens nye kanalplaner. Men foreløpig har det ikke vært mye å informere om. Foreløpig er denne saken på tenkestadiet fra kringkasters side, sier Gro Holm til Journalisten.

Nyhetsdirektør Gro Holm mener de ansatte er tilstrekkelig informert om kanalplanene. Foto: NRK
Nyhetsdirektør Gro Holm mener de ansatte er tilstrekkelig informert om kanalplanene. Foto: NRK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer