Dessert

Kryddersyltede bær med cottage cheesemousse

Denne desserten kan du gjerne lage dagen i forveien.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 4 personer)Mousse250 g cottage cheese3 plater gelatin1 vaniljestang0,5 + 2 dl kremfløte75 g sukkerKryddersyltede bær1 vaniljestang250 g sukker2,5 dl vannstjerneanis1 kanelstang1 ss maisenna utrørti 0,5 dl vann200 g steinfrie kirsebær150 g bjørnebær150 g bringebærMousseBløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene, resten av stangen, 0,5 dl fløte og sukker i en kjele. Varm det opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken. Ha blandingen og cottage cheesen i en foodprocessor og kjør til bitene i cottage cheesen blir litt mindre. Ha i en bolle og sett til avkjøling hvis det trengs. Til blandingen blir ca. 30°. Pisk kremfløten til løs krem og vend den inn. Sett til avkjøling til den stivner.BærblandingSplitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele sammen med stangen, sukker, vann, stjerneanis og kanelstang. Kok opp. Rør inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter. Hell laken over kirsebærene (Bærene kan gjerne være dypfryste.De trenger ikke tines før den varme laken helles over). La laken avkjøle før de andrebærene vendes inn, men altså bare hvis de er ferske. La det hele stå kjølig i minimum femtimer – gjerne natten over. Ta ut krydderet før servering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer