(Til 4 personer)
Mousse
250 g cottage cheese
3 plater gelatin
1 vaniljestang
0,5 + 2 dl kremfløte
75 g sukker
Kryddersyltede bær
1 vaniljestang
250 g sukker
2,5 dl vann
stjerneanis
1 kanelstang
1 ss maisenna utrørt
i 0,5 dl vann
200 g steinfrie kirsebær
150 g bjørnebær
150 g bringebær
Mousse
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene, resten av stangen, 0,5 dl fløte og sukker i en kjele. Varm det opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken. Ha blandingen og cottage cheesen i en foodprocessor og kjør til bitene i cottage cheesen blir litt mindre. Ha i en bolle og sett til avkjøling hvis det trengs. Til blandingen blir ca. 30°. Pisk kremfløten til løs krem og vend den inn. Sett til avkjøling til den stivner.
Bærblanding
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele sammen med stangen, sukker, vann, stjerneanis og kanelstang. Kok opp. Rør inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter. Hell laken over kirsebærene (Bærene kan gjerne være dypfryste.
De trenger ikke tines før den varme laken helles over). La laken avkjøle før de andre
bærene vendes inn, men altså bare hvis de er ferske. La det hele stå kjølig i minimum fem
timer – gjerne natten over. Ta ut krydderet før servering.
