ALLERS.NO: Svinenakke er saftig og smakfullt og gjør seg godt som grillmat. Du kan også variere spydene ved å bruke andre typer kjøtt, og også blande flere typer kjøtt på samme spyd.
Krydrede grillspyd med topping
(4 porsjoner)
800 g svinenakke1 rød chili1 hvitløkbåt2 ss røkt paprikapulver2 ss rapsoljesaltgrovmalt, svart pepper
Topping:2 dl fersk revet eller høvlet pepperrot1 dl revet eller høvlet parmesanfersk timian
1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 4 x 4 cm, og tre terningene på spyd. Trespyd må legges i vann ca. 30 minutter før grilling.
2. Kjern ut og finhakk chili. Legg i en liten skål. Press i hvitløken og tilsett røkt paprika og rapsolje. Rør om. Pensle spydene med blandingen. Strø på salt og pepper.
3. Grill spydene til de er gjennomstekte, ca. 6 minutter på utegrill eller på grillvarme i ovnen. Snu på dem av og til.
4. Legg spydene på en skjærefjøl eller bakepapir. Fordel pepperrot, parmesan og timian over.
5. Server gjerne med en salat, bakt potet eller ovnsbakte potetbåter, og en god saus eller salsa.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger