Grillspyd

Krydrede grillspyd og foccacia

Det er grilltid og saftige grillspyd er alltid populært. Som tilbehør serverer vi foccacia.

KRYDREDE GRILLSPYD: Her er det brukt svinekjøtt, men du kan også bruke både oksekjøtt og kylling. Foto: All Over Press
KRYDREDE GRILLSPYD: Her er det brukt svinekjøtt, men du kan også bruke både oksekjøtt og kylling. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Svinenakke er saftig og smakfullt og gjør seg godt som grillmat. Du kan også variere spydene ved å bruke andre typer kjøtt, og også blande flere typer kjøtt på samme spyd. 

Krydrede grillspyd med topping

(4 porsjoner)

KRYDREDE GRILLSPYD: Her er det brukt svinekjøtt, men du kan også bruke både oksekjøtt og kylling. Foto: All Over Press
KRYDREDE GRILLSPYD: Her er det brukt svinekjøtt, men du kan også bruke både oksekjøtt og kylling. Foto: All Over Press Vis mer

800 g svinenakke
1 rød chili
1 hvitløkbåt
2 ss røkt paprikapulver
2 ss rapsolje
salt
grovmalt, svart pepper

Topping:
2 dl fersk revet eller høvlet pepperrot
1 dl revet eller høvlet parmesan
fersk timian

1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 4 x 4 cm, og tre terningene på spyd. Trespyd må legges i vann ca. 30 minutter før grilling.

2. Kjern ut og finhakk chili. Legg i en liten skål. Press i hvitløken og tilsett røkt paprika og rapsolje. Rør om. Pensle spydene med blandingen. Strø på salt og pepper.

3. Grill spydene til de er gjennomstekte, ca. 6 minutter på utegrill eller på grillvarme i ovnen. Snu på dem av og til.

4. Legg spydene på en skjærefjøl eller bakepapir. Fordel pepperrot, parmesan og timian over.

5. Server gjerne med en salat, bakt potet eller ovnsbakte potetbåter, og en god saus eller salsa.

FOCCACIA: Dette italienske brødet passer som tilbehør til grillmat, gryter, supper og salater. Foto: Synøve Dreyer
FOCCACIA: Dette italienske brødet passer som tilbehør til grillmat, gryter, supper og salater. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Lavkarbo og glutenfri foccacia

Foccacia

(1 langpanne)

Foccacia er et klassisk italiensk brød, som stekes i langpanne. Brødet kommer opprinnelig fra Genova. Foccacia lages av en løs deig og kan smaksettes med olivenolje eller smør, fingersalt og rosmarin. Det finnes mange regionale forskjeller. Også andre smaker kan legges på foccacia-deigen. f.eks. soltørkede tomater og oliven. Husk å trykke fingrene over hele deigen før steking, slik at det blir små groper. Da får brødet sitt originale utseende. Egner seg til frysing.

50 g gjær
1 l lunkent vann
1 ts salt
1 dl smeltet smør
ca. 18 dl hvetemel
50 g svarte oliven
3 ts flaksalt

1. Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha i resten av vannet, salt, ½ dl av smøret og melet. Deigen skal være ganske løs. 

2. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter. 

3. Fordel deigen i smurt langpanne eller panne dekket med bakepapir. Trykk med fingrene over deigen, slik at det blir groper og deigen kommer godt ut til kanten. Hell over resten av smøret, dryss på salt og oliven.

4. La brødet etterheve under plast i ca. 20 minutter på et lunt sted.

5. Stek brødet midt i ovnen ved 175 ° i ca. 40 minutter. Skjær brødet i biter ved servering.

LES OGSÅ: Ikke ha kjøtt og grønnsaker på samme grillspyd

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer