Potetsuppe

Krydret bacon- og potetsuppe

Ingenting er bedre enn en varm suppe med krydret smak på kalde vinterdager!

(4 porsjoner)

◗ ½ kg poteter i terninger
◗ 3 gulrøtter
◗ 1 bunt vårløk eller 1 purreløk
◗ 2 ss olivenolje
◗ 200 g bacon i terninger
◗ ca. 8 dl hønsebuljong (vann + terning)
◗ 2 bokser hakkede tomater
◗ 1 ts sambal oelek (sterk chilipasta)
◗ 1 ts spisskummen
◗ salt
◗ pepper

Tilbehør:
◗ revet parmesan

1. Skrubb og skrell potetene og skjær dem i terninger. Skrell gulrøtter og skjær i skiver. Rensk vårløk og skjær dem i strimler.

2. Varm en kjele med 1 ss olivenolje og stek bacon sprøtt. Ta det ut og legg til side på kjøkkenpapir.

3. Tilsett litt olje i kjelen. Surr vårløk eller purreløk i skiver. Hell i buljong og tomater og kok opp. Tilsett bacon, poteter, gulrøtter, sambal oelek og spisskummen.

4. La alt småkoke til potetene er møre i ca. 10 minutter.Smak suppen til med salt og pepper.

5. Server suppen rykende varm med et dryss av det grønne fra vårløken. Brød eller flatbrød er godt til.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: