Rohny Kristensen

Krydret lammestek

Spennende rett med friske urter.

Krydret lammestek
Publisert
Sist oppdatert







Tone Rise

Tilberedningstid: 15 minutter
Steketid: 1 time og 10 minutter
Porsjoner: 6

2 kilo utbeinet lammelår
450 g sjalottløk, skrelt
3 ss olivenolje
saften av to sitroner

Fyll:
110 g pinjekjerner, lett ristet
en liten håndfull persilleblader, hakket
friske timianblader
6 hvitløkbåter, hakket
3 ss olivenolje
8 tørkede aprikoser, hakket

Gni steken inn med:
1 ss koriander
1 ss malt spisskum
1/2 ts paprika

Til sjy:
3 dl hvitvin
1 ss myntegelé (alternativt eplegelé med mynteblader)

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 220 grader. Finn en form som er passe stor til steika og legg sjalottløken i den. Bland olje og sitronsaft.

Legg steika på en fjøl med skinnsiden ned. Krydre den. Bland ingrediensene til fyllet og spre det over lammet. Rull sammen kjøttet til en pølseform. Bind den hyssing. Ikke fortvil om litt av stuffingen tyter ut. Den trenger ikke å se fin ut på dette stadiet, bare rett!

Hell over oljesitronblandingen. Strø over krydder og stek i 20 minutter. Senk temperaturen til 200 grader og stek videre i 35–45 minutter, avhengig av hvor godt stekt du vil ha den. La den hvile i formen i 20 minutter.

Ta ut lammet og pakk det i folie så det holder seg varmt. Samle så sjyen fra formen og ha den og sjalottløken i en kjele sammen med vin og myntegelé. Kok det opp på svak varme og la det koke forsiktig til væsken reduseres. Smak til med krydder. Skjær opp lammet og hell over litt av sjyen før servering.

Per porsjon: 561 kalorier, 38 g fett, 2 g mettet fett, 10 g karbohydrater.

Krydret lammestek
Frisk koriander.
Frisk koriander. Vis mer
Tørket aprikos
Tørket aprikos Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer