Kultur

Kultur-Norge vil ikke ha penger fra nettspill

Gambling-penger skal ikke finansiere musikk, dans, teater og kunst, er det samstemte svaret.

Foto: Blend / Image Source
Foto: Blend / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fremskrittspartiet ønsker en liberalisering av pengespillene på internett og ser for seg en lisensordning hvor kulturen får en prosentandel. Men Kultur-Norge takker nei.

Må gi penger til kulturlivet

En forutsetning for å få lisens til å drive nettspill fra norsk jord er at en prosentandel av inntektene skal finansiere kulturliv og kulturtiltak i Norge, sa Frp-medlem i kulturkomiteen, Karin Woldseth, til Aftenposten i forrige uke.En slik lisensordning er til vurdering hos svenskene og i Storbritannia er det innført allerede.

Kald skulder

Men forslaget blir møtt med en kald skulder hos de store paraplyorganisasjonene for teater, musikk, dans og bildende kunst.- Det vil ikke være aktuelt å ta imot penger fra pengespill på internett, sier Christin Sund til TV 2. Hun er generalsekretær Norsk teaterråd.

- Nei!

- Svaret er et klart nei! Ikke våpen og prostitusjon heller, sier styrelederen for Norsk musikkråd, Terje Adde. Han viser til hensynet til alminnelig moral og hensynet til forutsigbarhet.

Prostitusjon, våpen og spilleautomater

- Svaret er selvsagt nei, sier Skuespillerforbundets leder, Agnete Haaland. Vi ønsker av prinsipp ikke at kulturlivet skal finansieres av prostitusjon, våpenhandel, narkotika eller for den saks skyld spill. Denne løsningen er følgelig ikke akseptabel, sier lederen i Norske Billedkunstnere, Gjert Gjertsen. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer