Kultur

Kunst for glemte kriser

Kronprins Haakon med fokus på Leger Uten Grenser.

Kunst for glemte kriser
Publisert
Sist oppdatert
Mandag 9. oktober arrangerer TV-aksjonen Leger Uten Grenser det første store kulturarrangementet noensinne i den nye operaen i Bjørvika. TV-aksjonens høye beskytter, Kronprins Haakon, vil være til stede på det som er det første kulturarrangementet i det nye operabygget.

En rekke kulturelle innslag er ment å løfte fram de glemte humanitære krisene, som er temaet for årets TV-aksjon.

- Arrangementet er en annerledes måte å sette fokus på de glemte krisene, der barn og voksne dør av underernæring og sykdommer som enkelt kunne vært behandlet, sier styreleder i Leger Uten Grenser, lege Kristian Tonby i en pressemelding. Organisasjonen er svært glad for at Statsbygg og Den Norske Opera åpner malersalen i det som ennå er et råbygg.

Flere anerkjente artister og kunstnere deltar i det som beskrives som et utradisjonelt og variert program. Publikum vil i løpet av kvelden få ny kjennskap til Leger Uten Grenser og arbeidet organisasjonen gjør for sårbare mennesker rundt om i verden.

En sentral del av arrangementet er viet en visning av kleskolleksjonen forgotten av designeren Leila Hafzi. Kolleksjonen er laget spesielt for Leger Uten Grenser, og bruker blant annet fragmenter av fotografier tatt av den prisbelønte fotografen Espen Rasmussen. Rasmussen og fotografkollega Harald Henden har i tillegg tatt en rekke sterke bilder som stilles ut i forbindelse med arrangementet.

Elisabeth Norberg-Schulz, Mari Boine, Queendom og Kåre Conradi bidrar med kunstneriske innslag. Selve TV-aksjonsdagen er søndag 22. oktober.

Kronprins Haakon deltar i Leger Uten Grensers arrangement i operaen.
Kronprins Haakon deltar i Leger Uten Grensers arrangement i operaen. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer