Mysteriet med de forsvunnede sønnene

Kvinne utkledd som sykepleier stjal nyfødte Paul fra barselavdelingen

To år senere ble han gjenforent med foreldrene. Eller ble han det?

BORTFØRT: Bare 37 timer gammel ble baby Paul bortført fra sykehuset av en kvinne som hadde kledd seg ut som sykepleier. FOTO: NTB
BORTFØRT: Bare 37 timer gammel ble baby Paul bortført fra sykehuset av en kvinne som hadde kledd seg ut som sykepleier. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Den 26. april 1964 fødte Dora Fronczak en velskapt sønn på Michael Reese hospital i Chicago. Allerede før gutten så dagens lys hadde Dora og mannen hennes Chester bestemt at den etterlengtede sønnen skulle få navnet Paul.

Kun et drøyt døgn var gått siden den vakre gutten kom til verden, og nå lå Dora på barselavdelingen med Paul i armene. Hun hadde ammet ham gjennom natten, når han ikke sov på babysalen sammen med de andre nyfødte.

Da natten gikk mot dag, kom en sykepleier inn på rommet og sa at legen hadde bedt om å undersøke barnet. I den tro at dette var normal prosedyre, lot Dora pleieren ta Paul ut av armene hennes, og bære ham ut av rommet.

Sykepleieren kom aldri tilbake.

Foreldrene fikk ikke beskjed

Ansatte ved sykehuset skjønte snart at noe alvorlig hadde skjedd, og begynte å lete etter den 37 timer gamle babyen. Og etter kvinnen som hadde tatt ham.

Ifølge BBC, som i 2018 skrev om kidnappingssaken, skal sykehuset ikke ha varslet myndighetene – eller foreldrene – før utpå ettermiddagen. Først klokken 15 kontaktet de Pauls far, Chester, som jobbet som maskinist på en fabrikk. Chester var den som måtte overbringe sin kone den fryktelige beskjeden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer