Ane Dahl Torp:

Kvinnen som ikke må bli likt

Alle mennesker kan velge å skaffe seg komplekser, mener Ane Dahl Torp. Hun vil skjerme sine barns oppvekst for «likes».

ANE DAHL TORP: Vi tror på Ane Dahl Torp som både bredbeint fotballtrener, livredd mor og erfaren modell. Foto: Renate Torseth. Styling: Afaf Ali. Hår og makeup: Sissel Fylling. Location: Villa Stenersen/Nasjonalmuseet
ANE DAHL TORP: Vi tror på Ane Dahl Torp som både bredbeint fotballtrener, livredd mor og erfaren modell. Foto: Renate Torseth. Styling: Afaf Ali. Hår og makeup: Sissel Fylling. Location: Villa Stenersen/Nasjonalmuseet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Schtøggt! sier hun – så inderlig at det følger med litt spytt og en eim av snus. Ane Dahl Torp har vrengt av seg skinnfrakk og designerkjoler, og har stått i bare trusen mellom klesskiftene i funkisperlen Villa Stenersen.

Hun har vist at hun kan «manspreade» i det ene øyeblikket og spille sexy mot kameraet i det neste. Nå snakker hun om portrettbildet av henne som skulle inn i visningsmappen siste året på Teaterhøgskolen. Hun hadde sett langt heldigere versjoner av seg selv før.

Andre elever tok bildet på nytt, ville vise fram en penere side for castingbyråene og teatrene. Det var framtidens roller som sto på spill. Ane vurderte også å ta nye bilder. Så tenkte hun: «Hvis jeg ikke får meg jobb med det «schtøgge» bildet, kan det være det samme. Jeg står for det bildet. Vi må ikke sette verdien av utseende så høyt.»

– Det er lett for deg å si, du som ser ut som en billion dollar?

– Tusen takk, hyggelig at du synes det, men jeg vil likevel ha retten til å hevde det. Stadig vekk får vi servert undersøkelser som forteller oss hvor mange prosent som ikke er fornøyd med sitt eget utseende. Eksperter slår alarm! Så hva? Ja vel, så er en ung jente misfornøyd med rumpa si, men det i seg selv er jo ikke noe farlig før hun går for langt inn i det. Slik er livet! Man kan ha et nydelig liv med litt schtøgg rumpe, selv om man skulle ønske den var skamfin. Man må ikke elske hele seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer