- Kvinner over 40 kan ikke være dritings på bar

Hovedpersonen i hennes nye bok «SUPER» tør å si og gjøre alt det som forfatteren Marie-Louise Hansen ikke selv turte, da hun ble singel i begynnelsen av 40-årene.

FEIL FORVENTNINGER: Jeg kan bli indignert over forventningene man har til hvordan kvinner på min alder skal oppføre seg. Det er en forventning om at man skal gi plass til de yngre generasjoner. Man kan ikke få lov til å være henne som sitter på en bar og drikker seg full en fredagskveld. Da er dumt og patetisk, sier den danske forfatteren Marie-Louise Hansen. Foto: Christina Jensen
FEIL FORVENTNINGER: Jeg kan bli indignert over forventningene man har til hvordan kvinner på min alder skal oppføre seg. Det er en forventning om at man skal gi plass til de yngre generasjoner. Man kan ikke få lov til å være henne som sitter på en bar og drikker seg full en fredagskveld. Da er dumt og patetisk, sier den danske forfatteren Marie-Louise Hansen. Foto: Christina Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hun har selv vært en del av det.

Det var som om man inngikk en kontrakt på forhånd. Man skulle se ut på en spesiell måte, oppføre seg på en spesiell måte og handle i riktige butikker med økologiske varer i hyllene. Man dro til kjøpmannen Ren Kost & Kropp, på vinbaren eller på ammecaféen. Her møttes mødregrupper om fertilitetssnakk, og barn ble prosjekter. Utenfor kjørte fedrene rundt på Christianiasykler.

Men forfatter Marie-Louise Hansen hadde mest lyst til å tenne en sigarett og spasere ut av døren i sine høye stiletter med hæler som lagde merker i tregulvet.

– Det er ikke fordi jeg vil røyke barn opp i ansiktet, skynder hun seg å si. Men hun var lei av den politiske korrekthet som gjennomsyret gaten.

De fleste kaller den Jægergårdsgate i Aarhus. Marie-Louise Hansen kalder den Speltghettoen. Hun synes den ligner en kulisse fra en dukkefilm, og hun besluttet – mens hun selv var en del av miljøet – at gaten skulle være rammen for hennes nye roman. Marie-Louise Hansen er forfatteren bak «SUPER», som kom ut i Danmark i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer