Fisk Og Skalldyr

Kylling- og rekegryte

Dette er en deilig gryte med gode smaker av selleri, løk og paprika. Server som den er eller sammen med kokt ris.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud






(Til 4 personer)
4 ss olje
4 kyllingbryst
1 løk
2 selleristenger
1 grønn paprika
3 hvitløkfedd
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
1 ts paprikapulver
1 ts hvetemel
6 dl kyllingbuljong
1 neve hakket bladpersille
3 ts tabasko
250 g pillede reker
2 hele tomater,
gjerne fra boks
lime eller sitron

Varm opp 1 ss olje i en panne. Del brystene i munnfullbiter og stek dem slik at de får en gyllen farge. Eventuelt stek i omganger. Del grønnsakene i biter. Ha i resten av oljen og tilsett løk, paprika, hvitløk, laurbærblad og timian. La det surre i ca. 10 minutter til grønnsakene blir myke, men ikke brune. Rør ofte. Tilsett purre og stek videre. Dryss over
paprikapulver og mel. Rør godt og kok ett minutt til. Tilsett buljong, kyllingbitene og tabasko. Kok opp og senk varmen. La det putre lett i 10 minutter. Ha i hakket persille
og tomat. Smak til med limejuice. Ha i rekene og la dem bli varme. Server med en gang.

Kylling- og rekegryte
Kylling- og rekegryte Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer