Kylling

Kylling i godt selskap

Her er 3 spennende oppskrifter på kylling med ulikt tilbehør og fyll. Definitivt noe å kose seg med i helgen!

Baconsurret kyllingfilet med grønn peppersaus
(4 porsjoner)

Basilikum inni, bacon og rosmarin utenpå; alt for at kyllingen skal få så mye smak som mulig!

4 kyllingfileter
ca. 20 basilikumblader
salt og pepper
4 små kvister rosmarin
4 skiver bacon
700 g små, poteter
olje til steking
1 ss grønne pepperkorn i lake
3 dl hønsebuljong
2 dl fløte
150 g friske spinatblader

Sett ovnen på 175°.

Skjær et snitt i siden på fileten, fordel basilikumblader i snittet og brett kjøttet tilbake.

Krydre med salt og pepper. 

Legg en rosmarinkvist på hver filet og surr baconskiver rundt. Fest med en tannpirker. Stek filetene gyllenbrune rundt det hele og etterstek i ovnen i ca. 15 minutter.

Krydre vaskede poteter med salt og pepper, og stek i olje til de får fin farge. Sett potetene i ovnen og la det stå i 13–15 minutter.

Ta ut kyllingen, legg over på fat og hold det varmt.

Knus pepperkornene i en steke­panne og hell på buljong og fløte. Kok dette sammen til en saus som skal bli litt tykk. Smak til med salt og pepper.

Ta ut potetene og bland spinaten i pannen. La spinaten steke til den faller sammen. Server spinatpotetene med kyllingfiletene og grønn peppersaus.


 

image: Kylling  i godt selskap

Teriyakispyd 
(4 porsjoner)

Lekre små, baconsvøpte kyllingspyd.

ca. 600 g kyllingfilet
3–4 ss japansk soya
ca. 2 pk. bacon, a 140 g
olje til steking
2 dl teriyakisaus
1–2 ss sesamfrø

Servering:
ris eller nudler
wokede grønnsaker
limebåter
litt lange tannpirkere

Del kyllingkjøttet i mindre biter. Legg dem i er bolle, hell på soya og la det ligge ca. ½ time.

Surr litt bacon rundt hver ­kyllingbit og tre på to biter kylling på hver tannpirker.

Varm en stekepanne med 2 ss olje og stek ­spydene i flere omganger. Du kan også steke kyllingene raskt i panne og steke ferdig i ovnen ved 150° i 10–15 minutter.

Legg spydene på ­serveringsfat, drypp over teriyakisaus, strø på sesamfrø og server med ris, ­nudler, grønnsaker og limebåter.


 

image: Kylling  i godt selskap

Kylling under dekke 
(4 porsjoner)

Bacon, griljermel og urter gir et sprøtt dekke på disse sennepskrydrede kylling­- filetene.

4 kyllingfileter
salt og pepper
olje til steking
4 ts dijonsennep

Bacondekke:
ca. 120 baconterninger
1 løk
2 dl griljermel (gjerne 
glutenfritt)
1 ss provencekrydder

Stuet spinat:
2 dl fløte
½ dl hvitvin
1 ss kyllingfond
1 laurbærblad
50 g fryst og tint spinat
1 dl revet parmesan
revet muskatnøtt

Servering:
småtomater
ovnsbakte poteter

Strø salt og pepper på filetene. Varm opp en stekepanne med 2 ss olje og stek filetene rundt det hele. Legg dem over i en ildfast form og sett ovnen på 150°. Skyll stekepannen og varm opp på nytt. Rør i bacon og stek det litt. Skrell og finhakk løken. Tilsett resten av ingrediensene og stek i ca. 5 minutter. Strø på salt og pepper.

Fordel 1 ts sennep på hver filet. Fordel bacon­blandingen over og stek ­ferdig i ovnen i 12–14 minutter avhengig av ­størrelse. Legg kvister med tomater i formen sammen med kylling og la dem bake med.

Kok opp fløte, vin, fond og laurbærblad i en stor kjele. Tilsett spinat og la det småkoke under lokk i ca. 5 minutter. Rør i parmesan. Smak til med salt, pepper og litt fersk revet muskatnøtt. Bland godt.

Server kyllingen med spinaten, ovnsbakte poteter og tomatene.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: