Fugl

Kylling wasabi

Kylling wasabi
Publisert
Sist oppdatert




Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen


(Til fire personer)
1 landkylling (stor)
2 purrer
1 pastinakk
1 fennikel
1 ss hel svart pepper
2 laurbærblad
3 ss olivenolje (mild)
1 ss salt
pepper

Wasabisaus
3 ts wasabipulver eller 1 ss pepperrot på tube
1/2 ts sukker
2 dl kremfløte
1 kvast kjørvel
mye grovt kvernet svart pepper flaksalt

Legg kyllingen i en gryte og hell over kaldt vann. Ha i pepper, laurbær og det mørkegrønne på purrene. La småkoke i cirka 1 time. Ta kyllingen opp og sil kraften over i en annen gryte, den skal kokes inn til halvparten.

Rens kyllingen og del kjøttet i biter. Skjær pastinakken, purre og fennikel i biter. Ha wasabi og litt av kyllingkraften i en gryte og rør til wasabien er oppløst. Ha i resten av kyllingkraften og kok såvidt opp. Ha i kremfløte og sukker og varm opp til kokepunktet igjen. Ha i kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper.

Hold det varmt, men ikke la det koke. Varm en stekepanne og ha i litt olivenolje. Fres grønnsakene i 5 til 10 minutter og server til.

Kylling wasabi
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer