Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer)
1 landkylling (stor)
2 purrer
1 pastinakk
1 fennikel
1 ss hel svart pepper
2 laurbærblad
3 ss olivenolje (mild)
1 ss salt
pepper
Wasabisaus
3 ts wasabipulver eller 1 ss pepperrot på tube
1/2 ts sukker
2 dl kremfløte
1 kvast kjørvel
mye grovt kvernet svart pepper flaksalt
Legg kyllingen i en gryte og hell over kaldt vann. Ha i pepper, laurbær og det mørkegrønne på purrene. La småkoke i cirka 1 time. Ta kyllingen opp og sil kraften over i en annen gryte, den skal kokes inn til halvparten.
Rens kyllingen og del kjøttet i biter. Skjær pastinakken, purre og fennikel i biter. Ha wasabi og litt av kyllingkraften i en gryte og rør til wasabien er oppløst. Ha i resten av kyllingkraften og kok såvidt opp. Ha i kremfløte og sukker og varm opp til kokepunktet igjen. Ha i kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper.
Hold det varmt, men ikke la det koke. Varm en stekepanne og ha i litt olivenolje. Fres grønnsakene i 5 til 10 minutter og server til.
