Rohny Kristensen

Kyllingsalat med ricotta og macadamianøtter

Ekstra god salat med det lille ekstra, og enda litt til.

Publisert
Sist oppdatert
(Til 2-3 personer, 4-5 som smårett/forrett)



300 g ricotta (italiensk ferskost)
1 1/2 dl hakkede macadamianøtter
1 salathode/to halve av ulik type
1 stor, rød paprika
2 kyllingfileter
2 ss mild olivenolje
3 ss olivenolje (extra virgin)
3 ss balsamico eddik
salt og nykvernet svart pepper

Ricottaen skal være kjøleskapskald før du går i gang. Hell de hakkede nøttene over på en liten tallerken. Lag små terninger eller kuler av ricottaen og rulle/press dem ned i nøttene slik at de blir dekket med nøtter. Legg dem på en tallerken, dekk med plastfolie og sett dem i kjøleskapet til rett før servering.

Skyll salaten og legg bladene til tørk.

Sett ovnen på 150 grader, og varm en stekepanne og ha i mild olivenolje. Stek kyllingfiletene fire minutter på hver side, og la dem steke videre/hvile i ovnen i cirka 15
minutter eller til de er lys, lys rosa inni. La dem hvile i 5 minutter og skjær dem i tynne skiver.

Riv salaten og legg den pent utover et middels stort, dypt fat. Skyll og rens paprikaen. Skjær den i skiver, del i to og bland i salaten. Kvern pepper og dryss salt over.

Pisk sammen extra virgin olivenolje og eddik og bland vinaigretten i salaten.

Legg ricottaterningene oppå til slutt og server med godt brød.

Kyllingsalat med ricotta og macadamianøtter
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer