300 g ricotta (italiensk ferskost)
1 1/2 dl hakkede macadamianøtter
1 salathode/to halve av ulik type
1 stor, rød paprika
2 kyllingfileter
2 ss mild olivenolje
3 ss olivenolje (extra virgin)
3 ss balsamico eddik
salt og nykvernet svart pepper
Ricottaen skal være kjøleskapskald før du går i gang. Hell de hakkede nøttene over på en liten tallerken. Lag små terninger eller kuler av ricottaen og rulle/press dem ned i nøttene slik at de blir dekket med nøtter. Legg dem på en tallerken, dekk med plastfolie og sett dem i kjøleskapet til rett før servering.
Skyll salaten og legg bladene til tørk.
Sett ovnen på 150 grader, og varm en stekepanne og ha i mild olivenolje. Stek kyllingfiletene fire minutter på hver side, og la dem steke videre/hvile i ovnen i cirka 15
minutter eller til de er lys, lys rosa inni. La dem hvile i 5 minutter og skjær dem i tynne skiver.
Riv salaten og legg den pent utover et middels stort, dypt fat. Skyll og rens paprikaen. Skjær den i skiver, del i to og bland i salaten. Kvern pepper og dryss salt over.
Pisk sammen extra virgin olivenolje og eddik og bland vinaigretten i salaten.
Legg ricottaterningene oppå til slutt og server med godt brød.
