(4 porsjoner)
3 kyllingfileter
olivenolje
4 store gulrøtter, i 2 cm lange staver
1 middels selleribunt, i 2 cm lange staver
1 dl majones
2 ss grov sennep
4 hoder hjertesalat, bladene skilt, skylt og klappet tørre
Vinaigrette
1 ts hver av sitronsaft, hvitvinseddik, dijonsennep og grov sennep
1 dl hver av olivenolje og solsikkeolje
Forvarm stekeovn til 150 grader. Drypp litt olivenolje over kyllingfiletene og dryss på en klype salt. Legg dem på en bakeplate og stek dem i ovnen i 12 minutter. Snu kyllingfiletene
og stek dem 4–8 minutter på den andre siden, til de er gjennomstekt. Sett dem til side i 15–20 minutter så de blir avkjølt.
Lag vinaigretten ved å vispe alle ingrediensene sammen til de er godt blandet. Skjær de avkjølte kyllingfiletene i strimler, og ha dem i en bolle med gulrot og selleri. Rør sennep inn i majonesen og vend blandingen sammen med kylling og grønnsaker slik at alt blir godt dekket.
Legg noen salatblader flatt på fire tallerkener. Fordel kyllingsalaten oppå. Drypp litt vinaigrette over hver porsjon og server.
