ikke nødvendigvis være så saftig. Den skal først og fremst være lett å spise, seig og sprø.
(Til fire personer)
1 kg kyllingvinger
eller kylling i små biter
saften av 2 lime
1 ss salt
Chilipaste
3 grønne chili
10 svarte pepperkorn
1 ss korianderfrø
3 centimeter kanelstang
3 centimeter ingefær
8 fedd hvitløk
Lag paste i en steinmorter. Du kan også bruke korianderpulver, malt kanel og revet ingefæren og lage pasten i en hurtigmikser. Bland salt, limesaft og chilipaste og legg kyllingen i en dobbel plastpose. Hell på marinaden, sug ut luften av posen og knyt godt igjen. Klem litt på posen så marinaden fordeler seg jevnt.
Legg posen i en liten bolle og sett den i kjøleskapet. Mariner i alt fra en time til et døgn. Renn av og legg kyllingbitene utover et stekebrett med bakepapir. Stek i 30–45 minutter på 250 grader, eller til skinnet er sprøtt og gjerne litt seigt. Server med ris og helt enkel salat.