Frukt Og Bær

Kyllingvinger cafreal

Godbiter på tallerkenen.

Publisert
Sist oppdatert
Kyllingvinger er ikke mye brukt i India, så vanligvis brukes kylling skåret i små biter. Den aromatiske marinaden bør få jobbe med kjøttet så lenge som mulig. Kyllingen skal
ikke nødvendigvis være så saftig. Den skal først og fremst være lett å spise, seig og sprø.

(Til fire personer)
1 kg kyllingvinger
eller kylling i små biter
saften av 2 lime
1 ss salt
Chilipaste
3 grønne chili
10 svarte pepperkorn
1 ss korianderfrø
3 centimeter kanelstang
3 centimeter ingefær
8 fedd hvitløk

Lag paste i en steinmorter. Du kan også bruke korianderpulver, malt kanel og revet ingefæren og lage pasten i en hurtigmikser. Bland salt, limesaft og chilipaste og legg kyllingen i en dobbel plastpose. Hell på marinaden, sug ut luften av posen og knyt godt igjen. Klem litt på posen så marinaden fordeler seg jevnt.

Legg posen i en liten bolle og sett den i kjøleskapet. Mariner i alt fra en time til et døgn. Renn av og legg kyllingbitene utover et stekebrett med bakepapir. Stek i 30–45 minutter på 250 grader, eller til skinnet er sprøtt og gjerne litt seigt. Server med ris og helt enkel salat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer