Labradoren Ivo er Heidis hjelper døgnet rundt: - Han skjønner hva jeg har behov for

For Heidi (53) betyr et opphold på Gran Canaria i vintermånedene svært mye for helsa. Takket være servicehunden Ivo og assistenter er det mulig. - Helsa mi er mye bedre her enn hjemme.

MINDRE SMERTER: Assistent Connie Kind (54) og labradoren Ivo er til stor hjelp for Heidi under oppholdet på Gran Canaria. Helseeffektene av sol og varme i vinterhalvåret, er store. Foto: Privat
MINDRE SMERTER: Assistent Connie Kind (54) og labradoren Ivo er til stor hjelp for Heidi under oppholdet på Gran Canaria. Helseeffektene av sol og varme i vinterhalvåret, er store. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Heidi Rahm (53) er en aktiv dame med mange interesser. Hun har mann, to voksne barn og servicehunden Ivo (6). Heidi er født med ryggmargsbrokk og er rullestolbruker, men lar seg ikke stoppe av det. Vinteren er den vanskeligste tiden på året for Heidi, både fordi hun har mer smerter i den kalde og rå årstiden, og fordi føret ute gir større forflytningsproblemer.

– Dette er første gang jeg tilbringer en lengre periode på sydligere breddegrader, og helsa mi er mye bedre her enn hjemme, sier Heidi.

– Nå angrer jeg på at jeg ikke har gjort dette tidligere.

Viktig å sjekke på forhånd

Vi.nos journalist møter Heidi, hennes assistent Connie Kind (54) og labradoren Ivo i San Augustin, syd på Gran Canaria. Her bor de i en tilrettelagt leilighet, privat leid gjennom Airbnb.

– Leiligheten svarer ikke helt til forventningene, og det er spesielt viktig å undersøke alt nøye når man trenger en tilrettelagt leilighet, sier Heidi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer