Pai

Lag den perfekte paien

Her er 3 av våre absolutte favoritter.

PAI MED REKER: Server denne rekepaien med en sprø salat. Foto: All Over Press
PAI MED REKER: Server denne rekepaien med en sprø salat. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Du kan lage paideigen selv, men det finnes også flere varianter du kan kjøpe ferdig.

Ønsker du et magrere paiskall kan du erstatte 100 g av smøret med 1 dl kesam.

Du kan også variere med å bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. 

Fredagsgod rekepai

(4 porsjoner)

Paibunn:3 dl hvetemel150 g smør2 ss kaldt vann

Fyll:10 cm purreløk1 oransje paprika2 ss smør2–3 ss tomatpuré1 kg reker med skall

Eggefyll:3 egg2 dl kesam1 ½ dl kremfløte1 dl revet ost1 ts salt¼ ts pepper2 ss finhakket dill

Pynt:rekerdillsitron

1. Bland sammen mel og smør i en food processor. Tilsett vann, og bland deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i ca. 30 minutter.

2. Trykk eller kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225˚. 

3. Vask og skjær purre i tynne ringer. Del paprika i to, ta ut frø og hinner og skjær i terninger. Stek løk og paprika blank og myk i smør uten at det tar farge. Tilsett tomatpuré i stekepannen, og la alt bli varmt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer