MMMM...HJEMMELAGET VANILJEIS: Lag din egen iskrem, det er ikke vanskelig!
MMMM...HJEMMELAGET VANILJEIS: Lag din egen iskrem, det er ikke vanskelig!
Lag Din Egen Is

Lag din egen iskrem

3 superdeilige oppskrifter du bør prøve!

ALLERS.NO: Hva sier vel sommer mer enn deilig iskrem med for eksempel friske, norske jordbær på toppen?

Is er knallgodt og skal absolutt nytes denne sesongen. Men hva med å lage din egen? Det er faktisk mye enklere enn mange av oss tror, pluss - en superbonus, du kan bruke akkurat de ingrediensene du vil!

MMMM...HJEMMELAGET VANILJEIS: Lag din egen iskrem, det er ikke vanskelig!
MMMM...HJEMMELAGET VANILJEIS: Lag din egen iskrem, det er ikke vanskelig! Vis mer

Sjekk ut 3 fristende oppskrifter nedenfor:

Hjemmelagd vaniljeis

(6–8 porsjoner)

Opplev forskjellen med hjemmelagd vanilje­is og den du kjøper fra frysedisken. Det er slett ikke vanskelig å lage din egen vaniljeis – og da vet du hva isen inneholder.

3 ½ dl h-melk
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
2 dl sukker

Tilbehør:
jordbær, bringebær, blåbær

Kok opp melk, fløte og vaniljefrø. Sett det til siden.

Pisk eggeplommer og sukker til en luftig røre. Hell dette i den varme fløtemelken og hell alt tilbake i kjelen.

Varm opp til 85 ° under omrøring. Det må ikke koke. Hell røren i en bolle. La røren avkjøles og sil den gjennom en sikt. Dekk til med plastfolie og oppbevar ­massen i kjøleskapet, gjerne til neste dag.

Frys isen i en ismaskin etter maskinenes anvisning. Eller sett massen i fryseren og rør i den med jevne mellomrom til den stivner.

Sett isen ut en liten stund før servering. Ta den ut med en isskje og server med friske bær!

ITALIENSK SOMMERFRISTELSE: Semifreddo cassata.
ITALIENSK SOMMERFRISTELSE: Semifreddo cassata. Vis mer

Semifreddo cassata 

(6–8 porsjoner)

Dette er en italiensk isdessert fylt med kandiserte frukter, nøtter og sjokolade. Semifreddo betyr halvkald, så ta isen fram fra fryseren i god tid, slik at den blir myk og kremaktig når den settes på bordet.

150 g kandiserte frukter, f.eks. cocktailbær, sukat, apsikat, ­aprikoser
100 g mørk sjokolade
100 g usaltede pistasienøtter
4 eggeplommer
4 ss sukker
frø av en vaniljestang
3 dl kremfløte
4 eggehviter

Hakk den kandiserte ­frukten, grovhakk sjokolade og nøtter.

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø
luftig. Pisk fløten i en annen bolle til krem. Pisk eggehvitene til stivt skum i en tredje bolle.
Bland kremen med eggeplommene. Bland i frukt, ­sjokolade og nøtter. Vend til slutt i eggehvitene. Hell røren i en form som rommer 1 ½ liter. Kle først ­formen med plastfolie, så blir det enklere å løfte ut av formen. Dekk til og frys isen i minst 4 timer.

Ta isen ut i romtemperatur i god tid før servering.

MED HERLIG SMAK AV KAFFE: Caffe latte-is.
MED HERLIG SMAK AV KAFFE: Caffe latte-is. Vis mer

Caffe latte-is

(6–8 porsjoner)

La en kopp sterk kaffe gi en spennende smak til isen sammen med fløte, vanilje og mørk sjokolade.

3 ½ dl h-melk
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
1 ½ dl espresso eller sterk kaffe
6 eggeplommer
2 dl sukker
75–100 g hakket, mørk sjokolade

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljefrø og kaffe. Sett det til siden.

Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Rør i den varme fløtemelken. Hell alt tilbake i kjelen. Varm opp til 85 ° under omrøring. Det må ikke koke.

Hell over i en bolle. La blandingen avkjøles og sil den gjennom en sil. Dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskap, gjerne til neste dag.

Bland sjokoladen i røren. Frys isen i en ismaskin og kjør slik instruksjonen på maskinen sier. Eller sett bollene i fryseren og pisk i den med jevne mellomrom under innfrysingen.
Tin isen litt i kjøleskapet før den hvelves ut på fat. Pynt isen med revet sjokolade og friske bær.

Til forsiden