GLUTENFRIE GO'BITER: Fire ingredienser er alt du trenger til deisse deilige bitene. Foto: All Over Press
GLUTENFRIE GO'BITER: Fire ingredienser er alt du trenger til deisse deilige bitene. Foto: All Over Press Vis mer

Glutenfritt Godteri

Lag ditt eget glutenfrie godteri

Sjokolade, nøtter, frukt og nougat - perfekt til helgens kos!

ALLERS.NO:  Det er lurt å ha litt hjemmelaget, glutenfritt godteri på lur til bursdager, overraskende besøk, eller du kan gi det bort i gaver.

Go‘biter

(Ca. 25 biter)

1 dl hasselnøtter
250 g nougat
150 g mørk sjokolade
100 g hvit sjokolade

1. Rist nøttene i tørr panne, gni av skallet.

2. Skjær nougaten i biter, hakk den mørke sjokoladen grovt, smelt sammen. Vend inn hasselnøttene. Kle en 12 x 20 cm form med bake­papir, hell blandingen oppi. La stivne i kjøleskap, ca. 2 timer.

3. Hakk opp og smelt den hvite sjokoladen. Spre den over nougaten og sett tilbake i kjøleskapet, 1 time. 

4. Ta det ut, og la stå i romtemperatur en liten stund. Skjær det så opp i passende biter. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.

GLUTENFRITT ENGLEGODTERI: Søtt og syrlig i skjønn forening. Foto: All Over Press
GLUTENFRITT ENGLEGODTERI: Søtt og syrlig i skjønn forening. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Herlig restepizza

Englegodteri

(Ca. 70 biter)

1 boks kondensert melk (397 g)
1 l kokosflak
6 dl melis
revet skall av 1 sitron

Garnityr:
kokosflak
ev. skivet kumkvats

1. Legg alle ingrediensene sammen og arbeid sammen til en fast deig. Sett kaldt til neste dag. 

2. Skjær i passende biter og vend i kokosflak.

image: Lag ditt eget glutenfrie godteri

LES OGSÅ: Lett som en glutenfri plett

Fruktbiter i hvit sjokolade

(Ca. 30 biter)

400 g hvit sjokolade
2 dl ristede cashewnøtter
½ dl tørket ananas
½ dl tørket papaya
½ dl tørket mango
2 dl kokosflak

1. Grovhakk og smelt sjokoladen. Finhakk nøtter og frukt. Rør alt sammen og spre ut til en plate på et smurt brett. 

2. La det stivne, og skjær eller bryt i biter.

GLUTENFRI KOKOSBAR: Disse søtes kun av tørket frukt og eplejuice. Foto: All Over Press
GLUTENFRI KOKOSBAR: Disse søtes kun av tørket frukt og eplejuice. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Mmmmm...marengs

Kokosbar med tørket frukt

(Ca. 8 biter)

1 dl mandler
1 ½ dl kokosflak
2 dl tørket frukt, f.eks. ­aprikos, fiken og rosiner
2 ss kokosolje
½ dl konsentrat av eplejuice
3 dl havregryn, ren havre

1. Kle en 10 x 15 cm form med bakepapir.

2. Bland sammen kokos, ­tørket frukt og olje i en ­kjøkkenmaskin. Tilsett ­eplejuice, kjør igjen. Bland inn havregryn.

3. Trykk deigen ut i formen. Trykk hardt til med en skje. Dekk til og sett til kjøling til neste dag. Skjær i biter.

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: